Ми у Facebook
16.08.2023, 16:55

Тайський суп з креветками – здоровий рецепт

Рецепт цього супу зовсім нескладний і дозволяє приготувати страву без особливих зусиль та кулінарних талантів. Ви та ваша сім'я полюбите приготування цієї поживної і збалансованої страви. Успіх гарантований.
Тайський суп з креветками – інгредієнти:

- креветки – 1 кг.
- цибуля – 1 шт.
- помідори – 8 шт.
- часник – 1 головка.
- імбир – 2ст.л.
- кокосове молоко – 1 банка (400 мл).
- курячий бульйон – 1 л.
- лимонний сік – 120 г.
- гострий перець – 2 стручки.
- оливкова олія – для смаження.

1. Беремо 1 кілограм неочищених креветок. Голови з панциром відділяємо від хвостів. Верхню неїстівну частину креветок (голова та панцир) викладаємо на добре розігріту глибоку сковорідку (або каструлю з товстим дном) з оливковою олією.
2. Одночасно додаємо нарізаний великими шматками часник (зубок можна ділити на 3–4 частини), цілі стручки гострого перцю, натертий імбир та велику цибулю, нарізану шматками середнього розміру.
3. Тушимо все це на маленькому вогні протягом 10 хвилин.
4. Вливаємо бульйон, доводимо до початку кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму та варимо майбутній суп 15 хвилин.
5. Тим часом підготуємо помідори. Шкірку на 8 стиглих томатах надрізуємо хрест на хрест.
6. Заливаємо окропом, за хвилину перекладаємо помідори у холодну воду. Тепер шкірку буде зняти напрочуд легко. Нарізаємо почищені помідори маленькими кубиками.
7. Бульйон вже має бути готовий – проціджуємо і викидаємо голови, панцирі, перець, шматки цибулі та решту інгредієнтів. Лишаємо виключно відвар.
8. Ставимо бульйон на вогонь, додаємо нарізані помідори, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин на невеликому вогні.
9. Після цього вливаємо до супу кокосове молоко, лимонний сік та додаємо очищені креветки (з 1 кілограму неочищених виходить приблизно 200 грамів хвостів).
10. Варимо ще 3 хвилини – і прибираємо каструлю з плити. Смачного!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ