Ми у Facebook
17.08.2023, 20:48

Бурякова заготовка на борщ - готуємо

Що може бути кращим за заготовки, особливо приготовані в домашніх умовах. Це значна економія часу, і навіть сил, які можна витратити інші важливі справи.
Достатньо тільки відкрити банку, і в киплячий бульйон покласти картоплю і готову заправку, і готовий борщ.
Можна запитати: «Навіщо закочувати таку страву, якщо можна зварити «свіжий» борщ? На це є багато причин.
Перша з них, що свіжих овочів і соковитих взимку немає, а домашні продукти мають в одному банку вітамінів більше, ніж кілограми придбаних у магазині. Відкривши банку з таким борщем, можна отримати масу задоволення, тільки від аромату, який нагадує літо.
Зварив бульйон, закинув картоплю і баночку борщу.

Інгредієнти

1,5 кг. помідор
1,3 кг. - буряків
700 гр. - моркви
1 кг - капусти (можна більше)
2шт болгарського перцю
300 мл рослинної олії
1головка часнику
3-4ст.л.солі (або за смаком)
2 ст.л цукру (або за смаком)
500 гр. цибулі ріпчастої
2 листочки - лаврушки
30 горошин чорного перцю
4 ст.л. оцту + при закочуванні у кожну банку по 1ч.л. 9% оцту.

Приготування
Всі овочі нарізаємо соломкою, крім моркви та буряків я їх нашаткувала через тертку.
Всі нашатковані продукти відправляємо у велику каструлю, додаємо сіль, цукор, перець горошком, і масло.
Далі ставимо на вогонь. Коли закипить варимо на помірному вогні приблизно годину. За 15 хвилин до готовності, я додаю часник і лавровий лист.
Як тільки звариться, вимикаємо вогонь і додаємо 4ст.л. оцту.
Заповнюємо заготівлю борщу в стерилізовані банки (і в кожну банку додаємо по 1 ч.л. оцту.)
Банки закочуємо стилізованими кришками, і загортаємо чимось теплим, і залишаємо так заготовки до повного остигання.
Після охолодження потрібно покласти наші заготовки у прохолодне місце





На правах реклами