Ми у Facebook
27.08.2023, 10:35

В Україні сьогодні відзначають День сала: смачні рецепти для любителів цього делікатесу

Щороку 27 серпня в Україні святкується День сала. Завжди вважалося, що українці – це народ, який їсть сало щодня. Проте проведене в Європі чотири роки тому опитування показало, що це лише міф. Українські громадяни опинилися тільки на тринадцятому місці в списку країн, що вживають сало.
Як його можна відзначити День сала? Звичайно, приготувати щось винятково смачне.

Пиріг із сала та житнього хліба


Інгредієнти:
Сало — 400 г
Хліб житній — 1 буханець
Часник — до свого смаку
Кріп — 20 г
Петрушка — 20 г
Солоні огірки корнішони — 10 шт.

Приготування
Щоб приготувати смачний пиріг із сала та житнього хліба, виконай прості кроки:

Пропусти свіже сало через м’ясорубку. Воно має бути з тонкою шкіркою, щоб консистенція вийшла однорідною.
Візьми зубчики часнику собі до смаку. Почисть їх та видави у сало.
Промий, просуши та дрібно нарубай ножем кріп та петрушку. Висип до сала.
Усе добре перемішай.
Наріж житній хліб на тонкі скибочки, як коржі до пирога.
Перший шар змасти зверху салом. Накрий шматочком хлібу. Потім знову змасти салом. Роби так, поки “коржі” не закінчаться. Зверху пиріг змащувати салом не треба.
Дай пирогу постояти півгодинки, щоб хліб просочився і пом’якшав. Після цього “тортик” можна нарізати та їсти. Смачного!

Фото: Новий канал
Фото: Новий канал


Незвичайна намазка з сала з часником та зеленню


Для цього рецепта вам знадобиться:

свіже сало - 300 гр;
копчене сало - 200 гр;
копчені ребра - 300 гр;
сіль - за смаком;
мелений перець - за смаком;
часник - 2-3 головки;
свіжа зелень - 100 гр.

Свіже та копчене сало відокремлюємо від шкіри і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Якщо любите занадто дрібну текстуру паштетів - перекрутіть сало двічі. Знімаємо м'ясо з копчених ребер і нарізаємо на дрібні шматочки. Ні в якому разі не перекручуйте м'ясо на м'ясорубці, так як в цьому випадку його смак загубиться в паштеті. Змішуємо шматочки м'яса з перекрученим салом. Додаємо в намазку сіль, подрібнений часник, спеції і нарізану зелень. Все перемішуємо. Зберігаємо намазку в холодильнику в щільно закритому посуді.


Оладки з салом, зеленою цибулею та укропом



Інгредієнти
борошно пшеничне 150 г.
борошно цільнозернове 100 г.
кисле молоко (ряжанка) 150 мл
сода 1 ч.ложка
яйця курячі 2 шт.
сіль 0,5 ч.ложки
олія для смаження
Крім того:
сало (з прошарками м’яса) 60-80 г.
цибуля зелена
кріп подрібнений 2 ст.ложки

Для початку потрібно нарізати сало(бекон) на маленькі шматочки і підсмажити.
У миску налити ряжанку або кисле молоко кімнатної температури, додати соду і залишити на 5-10 хвилин. Далі додати яйця, перемішати і додавати поступово два види борошна, постійно помішуючи замішуємо однорідне густе тісто. Насамкінець додати підсмажені шкварочки, подрібнену зелену цибулю і кріп.
Сковорідку розігріти. на розігрітій сковороді з олією, на помірному вогні печемо оладки до золотисто-коричневого кольору. Готовий сніданок відразу подавати до столу зі сметаною. Або дуже смачно з овочевим салатом.
Смачного)



Вітальні листівки до свята:








На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ