Ми у Facebook
28.08.2023, 08:46

Помідори по-фінськи на зиму - рецепт

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Помідори – 4 кг
Цибуля ріпчаста - 1 кг

Для маринаду на 1 літр води:
Сіль – 1 ст. л. (з невеликою гіркою)
Цукор – 1,5 ст. л.
Оцет 9% - 50 мл

Приготування:
1. Цибулю нарізаємо пір'ям, відправляємо в друшляк і ошпарюємо окропом, щоб прибрати гіркоту. Помідори миємо та нарізаємо часточками.
2. Частину цибулі розкладаємо по готовим банкам. Потім щільно закладаємо помідори. Зверху викладаємо цибулю, що залишилася.
3. Готуємо маринад. У киплячу воду додаємо сіль, цукор та оцет.
4. Розливаємо маринад банками. Прикриваємо підготовленими чистими кришками і відправляємо в каструлю на стерилізацію: банки в каструлі заливаємо гарячою водою по «плічка» (до звуження шийки).
5. Стерилізуємо банки з помідорами через 5 хвилин після закипання води в каструлі. Після цього закриваємо кришками і прибираємо під ковдру остигати.

Зберігати заготівлі можна в підвалі або квартирі (в темному прохолодному місці).

Смачного!





На правах реклами