Кулінарні секрети: Голубці з м'ясом - класичний рецепт
- Качан свіжої капусти - 1 шт.
- Свинина - 0,5 кг
- Рис - 0,5 склянки
- Морква - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сметана - 250 г
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Кетчуп - 2 ст. л.
- Рослинна олія для обсмажування
- Сіль та перець за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
Проварюємо листя капусти
1. Ставимо на плиту велику каструлю з водою. Доки вода закипає, вирізаємо з капустини тверду внутрішню частину. 2. Занурюємо капусту в окріп і тримаємо на слабкому вогні п’ять хвилин. Перевертаємо на інший бік та варимо ще 2–3 хвилини. 3. Викладаємо качан на тарілку та даємо охолонути. Розбираємо капустину на окремі листки, обрізаємо потовщення біля основ.
Готуємо начинку та формуємо голубці
1. Рис відварюємо до напівготовності. 2. Свинину нарізаємо шматочками та перекручуємо в м’ясорубці. З’єднуємо фарш із відвареним рисом. 3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на сковороду й пасеруємо 5–7 хвилин до м’якості. Додаємо половину овочевої заправки до свинини з рисом. Солимо, перчимо. Ретельно вимішуємо фарш для голубців. 4. На підготовлені капустяні листи — ближче до основи — викладаємо невелику кількість начинки. Загортаємо голубці, ховаючи краї всередину. 5. У велику каструлю з товстим дном поміщаємо голубці. Зверху викладаємо шар овочевої заправки. 6. У двох склянках води розводимо томатну пасту, додаємо сметану та кетчуп. Солимо. Заливаємо соусом голубці. Рідина повинна майже повністю покривати страву, не дістаючи 3–4 см до верхівки. 7. Голубці можна відправити готуватися в духовку на 1 годинy при 180 градусах, або тушкувати на малому вогні 40-50 хвилин після закипання рідини. Визначити готовність страви можна за м’якістю капусти та фаршу. 8. Викладаємо на тарілку, поливаємо сметанкою та подаємо до столу. Смачного!
рецепти, поради, смачні страви, другі страви, українська кухня, м'ясні страви, голубці
Коли мешканці отримають Національний кешбек за грудень?
Національна програма усе більше й більше користується популярністю серед мешканців Рівненщини.
переглядів: 217
Як відновити організм після зимових свят: корисні поради
Після тривалих зимових свят часто важко повернутися до звичного ритму життя. Калорійна їжа, порушення режиму сну та зниження фізичної активності можуть негативно вплинути на самопочуття. Ось кілька порад, як допомогти організму відновитися.
переглядів: 202
До програми «Доступні ліки» додали понад 50 препаратів
До переліку «Доступні ліки» включено 52 нових препарати, зокрема 23 позиції комбінованих лікарських засобів, а 21 – із загального переліку є безкоштовним. Їх уже можна отримати з 1 січня безкоштовно, або з невеликою доплатою у 562 аптеках Рівненщини.
переглядів: 217
У Рівному пропонують безкоштовні стоматологічні послуги для ЗСУ
Ветеранам та дійсним військовослужбовцям Збройних сил України пропонують отримати стоматологічні послуги.
переглядів: 239
У ЦНАПах Рівненщини з’явиться послуга одночасного оформлення внутрішнього та закордонного паспорта
Нова адмінпослуга стане доступною для громадян України завдяки рішенням, ухваленим Кабінетом Міністрів України під час засідання 31 грудня. Йдеться про можливість одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон у Центрах надання адміністративних послуг.
переглядів: 287