Кулінарні секрети: Голубці з м'ясом - класичний рецепт
- Качан свіжої капусти - 1 шт.
- Свинина - 0,5 кг
- Рис - 0,5 склянки
- Морква - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сметана - 250 г
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Кетчуп - 2 ст. л.
- Рослинна олія для обсмажування
- Сіль та перець за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
Проварюємо листя капусти
1. Ставимо на плиту велику каструлю з водою. Доки вода закипає, вирізаємо з капустини тверду внутрішню частину. 2. Занурюємо капусту в окріп і тримаємо на слабкому вогні п’ять хвилин. Перевертаємо на інший бік та варимо ще 2–3 хвилини. 3. Викладаємо качан на тарілку та даємо охолонути. Розбираємо капустину на окремі листки, обрізаємо потовщення біля основ.
Готуємо начинку та формуємо голубці
1. Рис відварюємо до напівготовності. 2. Свинину нарізаємо шматочками та перекручуємо в м’ясорубці. З’єднуємо фарш із відвареним рисом. 3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на сковороду й пасеруємо 5–7 хвилин до м’якості. Додаємо половину овочевої заправки до свинини з рисом. Солимо, перчимо. Ретельно вимішуємо фарш для голубців. 4. На підготовлені капустяні листи — ближче до основи — викладаємо невелику кількість начинки. Загортаємо голубці, ховаючи краї всередину. 5. У велику каструлю з товстим дном поміщаємо голубці. Зверху викладаємо шар овочевої заправки. 6. У двох склянках води розводимо томатну пасту, додаємо сметану та кетчуп. Солимо. Заливаємо соусом голубці. Рідина повинна майже повністю покривати страву, не дістаючи 3–4 см до верхівки. 7. Голубці можна відправити готуватися в духовку на 1 годинy при 180 градусах, або тушкувати на малому вогні 40-50 хвилин після закипання рідини. Визначити готовність страви можна за м’якістю капусти та фаршу. 8. Викладаємо на тарілку, поливаємо сметанкою та подаємо до столу. Смачного!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
рецепти, поради, смачні страви, другі страви, українська кухня, м'ясні страви, голубці
10 незвичних традицій святкування Дня Валентина у різних країнах
![](/images/articles/2/small/1739383446.jpg)
День святого Валентина – це свято, яке відзначають у багатьох країнах світу, але традиції його святкування можуть значно відрізнятися. Десь прийнято дарувати солодощі та квіти, а в деяких культурах цей день набуває зовсім неочікуваних форм.
переглядів: 193
Поминальні дні 2025 року: коли вшанувати пам’ять померлих
![](/images/articles/2/small/1739380021.jpg)
Поминальні дні – це особливий час, коли родини відвідують кладовища, згадують своїх рідних і моляться за упокій їхніх душ. У 2025 році традиційні дні поминання померлих припадають на кілька важливих дат.
переглядів: 237
Як у Рівному підписати декларацію з сімейним лікарем?
![](/images/articles/2/small/1739362543.jpeg)
Підписати декларацію з лікарями «первинки» в закладах охорони здоровʼя Рівненської міської ради може кожен, хто ще не встиг це зробити.
переглядів: 264
Декларування доходів 2025: коли подавати декларацію, щоб уникнути штрафів?
![](/images/articles/2/small/1738745202.jpeg)
В Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого року. Вона стартувала 1 січня 2025 року.
переглядів: 720
Ворог здійснив атаку на обʼєкти газової інфраструктури України
![](/images/articles/2/small/1739264171.jpg)
РФ завдала комбінованого удару ракетами різних типів повітряного, наземного та морського базування по об’єктах газодобувної промисловості на Полтавщині.
переглядів: 365