Кулінарні секрети: Голубці з м'ясом - класичний рецепт
- Качан свіжої капусти - 1 шт.
- Свинина - 0,5 кг
- Рис - 0,5 склянки
- Морква - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 2 шт.
- Сметана - 250 г
- Томатна паста - 2 ст. л.
- Кетчуп - 2 ст. л.
- Рослинна олія для обсмажування
- Сіль та перець за смаком.
ПРИГОТУВАННЯ
Проварюємо листя капусти
1. Ставимо на плиту велику каструлю з водою. Доки вода закипає, вирізаємо з капустини тверду внутрішню частину. 2. Занурюємо капусту в окріп і тримаємо на слабкому вогні п’ять хвилин. Перевертаємо на інший бік та варимо ще 2–3 хвилини. 3. Викладаємо качан на тарілку та даємо охолонути. Розбираємо капустину на окремі листки, обрізаємо потовщення біля основ.
Готуємо начинку та формуємо голубці
1. Рис відварюємо до напівготовності. 2. Свинину нарізаємо шматочками та перекручуємо в м’ясорубці. З’єднуємо фарш із відвареним рисом. 3. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі на сковороду й пасеруємо 5–7 хвилин до м’якості. Додаємо половину овочевої заправки до свинини з рисом. Солимо, перчимо. Ретельно вимішуємо фарш для голубців. 4. На підготовлені капустяні листи — ближче до основи — викладаємо невелику кількість начинки. Загортаємо голубці, ховаючи краї всередину. 5. У велику каструлю з товстим дном поміщаємо голубці. Зверху викладаємо шар овочевої заправки. 6. У двох склянках води розводимо томатну пасту, додаємо сметану та кетчуп. Солимо. Заливаємо соусом голубці. Рідина повинна майже повністю покривати страву, не дістаючи 3–4 см до верхівки. 7. Голубці можна відправити готуватися в духовку на 1 годинy при 180 градусах, або тушкувати на малому вогні 40-50 хвилин після закипання рідини. Визначити готовність страви можна за м’якістю капусти та фаршу. 8. Викладаємо на тарілку, поливаємо сметанкою та подаємо до столу. Смачного!

рецепти, поради, смачні страви, другі страви, українська кухня, м'ясні страви, голубці
Чи обов'язково змінювати документи після одруження?

Після реєстрації шлюбу в Україні подружжя має право змінити своє прізвище на спільне або взяти подвійне прізвище, розповідає начальниця Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юлія Бабина.
переглядів: 222
Як позбутися ведмедки на городі: ефективні методи боротьби навесні

Дуже важливо почати боротьбу з ведмедкою вчасно (в кінці квітня – травні) до початку появи молодих особин шкідника.
переглядів: 163
Exist.ua – коли важлива якість та надійність запчастин

Exist.ua: великий вибір автозапчастин і моторних олив, пошук за VIN, мобільний додаток і швидка доставка по Україні для вашого авто
переглядів: 185
Програмування для дітей: як зробити навчання цікавим і ефективним?

Дізнайтесь, як зробити програмування для дітей цікавим та ефективним. Обирайте програми UA Teens у Львові та записуйтесь на заняття вже сьогодні!
переглядів: 181
Кавовий ритуал: як зернова кава змінює ваші ранки

Ранок — це не просто початок нового дня, це також час, коли ми налаштовуємося на правильний темп дня і формуємо свій настрій. У багатьох людей цей момент не обходиться без чашки ароматної кави. Але є різниця між справжньою зерновою кавою і швидким розчинним напоєм. Зернова кава — це якість та насичений смак. Хоча вона вимагає трохи більше часу та уваги при приготуванні, вона приносить набагато більше задоволення. Від процесу помелу до першого ковтка — це особлива медитація, яка допомагає сповільнитися, зосередитися і почати день усвідомлено.
переглядів: 187