16.09.2023, 17:00
Готуємо ситні картопляні галушки з м'ясною начинкою
Для приготування страви пропонуємо скористатися простим фоторецептом.
Необхідні інгредієнти:
Для тіста:
400 г картоплі
350 г борошна
2 ст.л. манної крупи
1 яйце
сіль за смаком.
Для начинки:
250 г курячого філе (можна й свинячого)
1 цибулина
30 мл. холодної води
сіль, перець
вершкове масло для подачі.
Приготування:
Картоплю почистьте, помийте і відваріть у підсоленій воді. З готової картоплі повністю злийте воду. Картоплю розімніть в п'юре, дайте охолонути. Потім додайте сюди манну крупу, яйце і просіяне борошно. З усіх інгредієнтів замісіть м'яке тісто, яке буде трохи липнути до рук. Залиште його на 30 хвилин.

М'ясне філе разом з цибулиною пропустіть через м'ясорубку, посоліть і поперчіть. Потім все добре перемішайте і додайте холодну воду.
З тіста формуйте невеличкі млинчики і у кожен викладайте по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.

Краї защипніть у формі мішечків. Обкачайте галушки у муці, щоб вийшли такі собі колобочки.

Варіть галушки у киплячій підсоленій воді до тих пір, поки вони спливуть на поверхню. Потім вогонь зменшіть і варіть ще 8-10 хвилин.
До готових картопляних галушок з м'ясом додайте масло. Страву можна подавати з сметаною, смаженою цибулею чи шкварками.

Смачного!
Для тіста:
400 г картоплі
350 г борошна
2 ст.л. манної крупи
1 яйце
сіль за смаком.
Для начинки:
250 г курячого філе (можна й свинячого)
1 цибулина
30 мл. холодної води
сіль, перець
вершкове масло для подачі.
Приготування:
Картоплю почистьте, помийте і відваріть у підсоленій воді. З готової картоплі повністю злийте воду. Картоплю розімніть в п'юре, дайте охолонути. Потім додайте сюди манну крупу, яйце і просіяне борошно. З усіх інгредієнтів замісіть м'яке тісто, яке буде трохи липнути до рук. Залиште його на 30 хвилин.

М'ясне філе разом з цибулиною пропустіть через м'ясорубку, посоліть і поперчіть. Потім все добре перемішайте і додайте холодну воду.
З тіста формуйте невеличкі млинчики і у кожен викладайте по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.

Краї защипніть у формі мішечків. Обкачайте галушки у муці, щоб вийшли такі собі колобочки.

Варіть галушки у киплячій підсоленій воді до тих пір, поки вони спливуть на поверхню. Потім вогонь зменшіть і варіть ще 8-10 хвилин.
До готових картопляних галушок з м'ясом додайте масло. Страву можна подавати з сметаною, смаженою цибулею чи шкварками.

Смачного!

Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 2660Інші статті рубрики:
Військовий "Джексон": історія мужності та боротьби

Євген, або як його називають побратими, Джексон, — справжній Едельвейс за покликом душі. Він став на захист Батьківщини і мужньо продовжує берегти наш з вами мирний сон. Його людяність вражає і наш захисник точно знає, заради кого він стоїть на захисті держави Україна.
переглядів: 32
На Рівненщині 10-річний хлопчик керував мотоциклом: батьків притягнули до відповідальності

Поліцейські Рокитнівщини встановили факт керування мотоциклом малолітнім хлопцем та притягнули до відповідальності його батьків.
переглядів: 82
Свята, іменини та прикмети 28 березня

28 березня 2025 року — п’ятниця. 1129-й день війни в Україні.
переглядів: 157
28 березня Землю накриє потужна магнітна буря

Вже два тижні в Україні спостерігається підвищена геомагнітна активність.
переглядів: 164
Гороскоп на 28 березня: як зорі впливатимуть на вас в п'ятницю

28 березня обіцяє бути важливим і насиченим днем для всіх знаків зодіаку.
переглядів: 426