16.09.2023, 17:00
Готуємо ситні картопляні галушки з м'ясною начинкою
Для приготування страви пропонуємо скористатися простим фоторецептом.
Необхідні інгредієнти:
Для тіста:
400 г картоплі
350 г борошна
2 ст.л. манної крупи
1 яйце
сіль за смаком.
Для начинки:
250 г курячого філе (можна й свинячого)
1 цибулина
30 мл. холодної води
сіль, перець
вершкове масло для подачі.
Приготування:
Картоплю почистьте, помийте і відваріть у підсоленій воді. З готової картоплі повністю злийте воду. Картоплю розімніть в п'юре, дайте охолонути. Потім додайте сюди манну крупу, яйце і просіяне борошно. З усіх інгредієнтів замісіть м'яке тісто, яке буде трохи липнути до рук. Залиште його на 30 хвилин.
М'ясне філе разом з цибулиною пропустіть через м'ясорубку, посоліть і поперчіть. Потім все добре перемішайте і додайте холодну воду.
З тіста формуйте невеличкі млинчики і у кожен викладайте по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.
Краї защипніть у формі мішечків. Обкачайте галушки у муці, щоб вийшли такі собі колобочки.
Варіть галушки у киплячій підсоленій воді до тих пір, поки вони спливуть на поверхню. Потім вогонь зменшіть і варіть ще 8-10 хвилин.
До готових картопляних галушок з м'ясом додайте масло. Страву можна подавати з сметаною, смаженою цибулею чи шкварками.
Смачного!
Для тіста:
400 г картоплі
350 г борошна
2 ст.л. манної крупи
1 яйце
сіль за смаком.
Для начинки:
250 г курячого філе (можна й свинячого)
1 цибулина
30 мл. холодної води
сіль, перець
вершкове масло для подачі.
Приготування:
Картоплю почистьте, помийте і відваріть у підсоленій воді. З готової картоплі повністю злийте воду. Картоплю розімніть в п'юре, дайте охолонути. Потім додайте сюди манну крупу, яйце і просіяне борошно. З усіх інгредієнтів замісіть м'яке тісто, яке буде трохи липнути до рук. Залиште його на 30 хвилин.
М'ясне філе разом з цибулиною пропустіть через м'ясорубку, посоліть і поперчіть. Потім все добре перемішайте і додайте холодну воду.
З тіста формуйте невеличкі млинчики і у кожен викладайте по 1 столовій ложці підготовленого фаршу.
Краї защипніть у формі мішечків. Обкачайте галушки у муці, щоб вийшли такі собі колобочки.
Варіть галушки у киплячій підсоленій воді до тих пір, поки вони спливуть на поверхню. Потім вогонь зменшіть і варіть ще 8-10 хвилин.
До готових картопляних галушок з м'ясом додайте масло. Страву можна подавати з сметаною, смаженою цибулею чи шкварками.
Смачного!
Категорія: Новини > Життя
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 2351Інші статті рубрики:
Депутат, який підірвав гранати у сільраді, отримав довічне позбавлення волі
Завдяки СБУ та прокуратурі довічне позбавлення волі отримав депутат, який підірвав гранати під час засідання сільради на Закарпатті.
переглядів: 118
Реформа госпітальних округів: Куди тепер везтимуть пацієнтів в критичному стані
Із січня 2025 року маршрути транспортування екстреної медичної допомоги будуть змінені.
переглядів: 158
В Україні посилять безпеку в школах: Рада ухвалила новий законопроєкт
Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №11543 у першому читанні, який передбачає запровадження обов’язкових заходів безпеки в закладах загальної середньої освіти.
переглядів: 154
Зміни у зимовому розкладі Укрзалізниці: нові рейси до Карпат і Харкова
В новому графіку руху на 2025 рік пасажири отримають кілька важливих новинок.
переглядів: 160
У Рівному відкриють меморіальну дошку в пам'ять про Ярослава Гранітного
Завтра, 22 листопада, о 8:50 на фасаді Рівненського ліцею №8 відбудеться відкриття дошки пам'яті загиблому Герою Ярославу Гранітному
переглядів: 319