Ми у Facebook
16.09.2023, 18:00

Як зберегти гарбузи до весни: лайфхаки городникам

Настав сезон збирання гарбузів, тому багато господарів задаються запитанням, як правильно їх зберігати. Про це і поговоримо.
Для тривалого зберігання найбільше підходять плоди великого або середнього розміру. Важливо відібрати гарбузи без значних пошкоджень.

Після того, як ви зібрали гарбузові з грядки, на тиждень помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається на рівні 85%. У подібних умовах культура дозріє, а її шкірка стане більш щільною.

Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, обробіть їх 3%-ним розчином марганцівки. Це виключить ризик загнивання плодів.

Після закінчення семи днів перекладіть гарбуз на постійне місце зберігання. Кращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%. Якщо у вас є льох або комора, то помістіть урожай туди. Підходящим місцем для зберігання культури у квартирі вважається лоджія.

Як тільки ви визначилися з локацією, покладіть гарбузини на невеликій відстані один від одного. Під них слід покласти зроблену з соломи підстилку.





На правах реклами