Ми у Facebook
16.09.2023, 12:30

Історичну памʼятку архітектури на Рівненщині знищив вогонь

На Рівненщині 16 вересня 2023 року виникла пожежа в історичній архітектурній пам'ятці.
Уранці 16 вересня о 03:34 було отримано повідомлення про пожежу, яка спалахнула в місцевій церкві села Золотолин, що знаходиться в Костопільській територіальній громаді Рівненського району. Про це було повідомлено Головному управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області.

На місце події негайно було відправлено чергові відділення рятувальників з 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС у місті Костопіль, а також 7-й державний пожежно-рятувальний пост ГУ ДСНС у селищі Степань і вогнеборців місцевої пожежної команди села Яполоть.

Прибувши на місце події, рятувальники виявили, що дерев'яна церковна будівля повністю оточена вогнем. Індикатори свідчили про пізнє виявлення пожежі, і відразу було вжито заходів щодо її приборкання.

О 4:44 пожежу вдалося локалізувати, а о 06:55 вона була повністю прибрана. На жаль, внаслідок цього події була зруйнована дерев'яна церковна будівля розміром 20 на 7 метрів, яка була історичною пам'яткою архітектури, датованою 1877 роком, а також втрачено церковне майно.

На щастя, жертв та постраждалих не було. Для гасіння пожежі були задіяні 4 пожежні автоцистерни та 10 рятувальників. Причина загоряння та розміри завданих збитків наразі встановлюються.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ