Ми у Facebook
18.09.2023, 14:05

В підвалі, в морозилці чи висушений: Як зберігати гарбуз взимку

Смачний та корисний гарбуз поспішаємо заготовити в сезон, щоб взимку смакувати страви з цього смачного овоча.
Якщо у вас є погріб, то гарбузи краще зберігати в ньому. Спочатку потрібно відібрати для зберігання найщільніші, стиглі та неушкоджені плоди. У підвалі гарбузи розміщують на стелажах, щоб вони не торкалися боками. Це вбереже плоди від підгнивання. Ставити гарбузи потрібно плодоніжкою вгору. Час від часу слід перевіряти гарбузи в погребі. Якщо на шкірці з'явилися м'які темні плями, гарбуз терміново потрібно діставати з підвалу.

Якщо підвалу або погребу немає, зберегти гарбузи можна й у квартирі. Наприклад, на лоджії, якщо вона утеплена і температура там не опускається нижче 5℃. Плоди слід прикрити легкою ковдрою.

Якщо ж лоджії немає, можна тримати гарбузи у кімнаті, наприклад під ліжком. Твердошкірі сорти добре зимуватимуть у кімнатних умовах, але перевіряти плоди потрібно частіше. Як тільки з'явиться підгнивання, плід відразу потрібно переробити.

Дещо важче зберігати вже розрізаний гарбуз. Його доведеться помістити у холодильник. Перед тим плід розрізають на частинки й видаляють насіння.

Спочатку розріжте плід на часточки або частини і видаліть насіння. Усю м'якоть поміщають в холодильну камеру. Там гарбуз буде зберігатися 1-1,5 тижні. Щоб зберегти гарбуз довше, його потрібно поділити на порційні шматки і помістити в морозильник. При цьому кожен шматок гарбуза упакуйте в целофановий пакет.

Гарбуз не втрачає своїх властивостей при сушінні. Зате в такому вигляді зберігається дуже довго. Щоб висушити гарбуз, його потрібно очистити та нашаткувати тонкими скибками. Після цього можна висушити в печі або в спеціальній електросушарці.

Сушені гарбузові часточки зберігають в щільно закритій тарі в темному місці. Так гарбуз може пролежати близько року.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ