Ми у Facebook
26.09.2023, 19:20

Гарбузовий чізкейк: смачний рецепт десерту, який тане у роті

Гарбузовий сезон починається в липні і триває до перших заморозків. Немає чого чекати – спробуйте кремовий і пухкий гарбузовий чізкейк з карамельним соусом, який просто тане в роті. Це не тільки хороший десерт на Хеллоуїн, але ще краще просто до післяобідньої кави.
Для любителів пухких сирників і ароматного гарбуза це справжній делікатес.

Інгредієнти для основи:

200 г печива
90 г вершкового масла 82%
половина чайної ложки меленого імбиру
половина чайної ложки меленої кориці

Сирно-гарбузова маса:
1 кг сиру з відра
більший гарбуз
4 яйця
упаковка ванільного пудингу без цукру (на 500 мл молока)
170 г цукру

Карамельний топінг:
100 г цукру
40 г вершкового масла
100 мл вершків (30 або 36%)

Приготування:
За два дні до приготування чізкейку приготуйте гарбузове пюре, яке знадобиться для сирно-гарбузової суміші. Вимийте гарбуз і очистіть шкіру від забруднень. Розрізати на четвертинки, шкірку залишити, але з м’якоті видалити волокна і насіння. Наріжте смужками однакової товщини. Деко застелити папером для випічки і викласти на нього шматочки гарбуза. Випікайте приблизно 30-40 хвилин при 200 градусах Цельсія. Перевірте, чи гарбуз м’який, доторкнувшись до нього ножем або виделкою. Залиште остигати. Коли охолоне, відокремте м’якоть від шкірки. Перемішайте до однорідності. Якщо залишилися грудочки, пропустіть через додаткове ситечко. Викладіть пюре на марлю або кухонну ганчірку і відіжміть весь накопичився сік. Зберігати в холодильнику.

За день до подачі гарбузового чізкейку приготуйте основу. Подрібніть печиво в дрібний пісок і висипте в миску. Вершкове масло розтопити і ще гарячим вилити в миску з печивом. Додайте спеції та швидко перемішайте, поки інгредієнти не з’єднаються. Підготуйте форму для торта діаметром 26 см - застеліть її папером для випічки. Вилийте суміш для печива у форму для випічки і добре (і рівномірно) вимісіть її на дні форми. Ставимо в холодильник.

Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія. Тепер приступайте до приготування сирно-гарбузової суміші. Змішайте сир з попередньо приготовленим гарбузовим пюре. Повинна утворитися однорідна і бархатиста маса. Додайте яйця, цукор і пудинг. Знову перемішайте, але швидко – поки інгредієнти не з’єднаються. Дістаньте форму та основу для торта з холодильника та вилийте сирно-гарбузову суміш на основу для печива. Поставте в розігріту духовку приблизно на 50-60 хвилин. Якщо верх швидко підрум’янюється, накрийте гарбузовий чізкейк алюмінієвою фольгою. Після закінчення цього часу відставте остигати.

На завершення приготуйте карамельну начинку. Цукор висипаємо в каструлю і нагріваємо до повного розчинення (не перемішуємо). Додайте вершкове масло і коли воно розтане, додайте вершки. Варіть все на повільному вогні і помішуйте, поки глазур не стане густою. круто

Охолоджену суміш вилити на остиглий пиріг. Відставте на деякий час, а потім поставте в холодильник на ніч. Перед подачею можна прикрасити збитими вершками.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ