Ми у Facebook
26.09.2023, 17:17

Як правильно варити гриби, щоб вони не потемніли та зберегли свій смак

Немає, мабуть, продукту, який міг би скласти конкуренцію справжнім лісовим грибам. Цей витвір природи запобігає хворобі Альцгеймера, онкозахворюванню, атеросклерозу і навіть цукровому діабету.
Крім відмінного смаку, у правильно приготовлених грибах величезна кількість вітамінів, ферментів, жирних кислот і навіть ефірних олій.

Вони більше білка, ніж у тому м'ясі. Здорово, чи не так? Але, щоб лісові гриби вийшли по-справжньому смачними і корисними, важливо їх правильно підготувати. Також під час варіння потрібно додавати один інгредієнт, який не дасть їм потемніти.

Під час варіння лісові гриби найчастіше темніють, втрачаючи свій природний відтінок. Це позначається на кінцевому результаті, що, звичайно, засмутить будь-яку господиню. Але досвідченим кулінарам відомий один прийом, який допомагає виправити подібну ситуацію.

Спочатку гриби необхідно відварити. Перший раз їх варять із лимонною кислотою. Цей продукт дозволяє грибам не потемніти та зберегти свій природний колір.

На велику каструлю зазвичай йде щонайменше 2 ст. л. лимонного порошку. Варити гриби із лимонною кислотою потрібно протягом 10–15 хвилин. При цьому вони мають вільно плавати у каструлі. Замінювати оцтом кислоту не варто, оскільки це не дасть абсолютно ніякого ефекту.

Важливо: під час другого варіння додавати лимонну кислоту не потрібно. А взагалі, щоб позбутися зайвої гіркоти, гриби варять тричі.

Як правильно готувати гриби?
Щоб не отруїтися, практично всі лісові гриби перед смаженням вимочують та відварюють. Варити їх потрібно більше 25 хвилин після закипання. Грузді та сироїжки варять у середньому 5 хвилин, маслюки – 7, а білі гриби та підосиновики – близько 10. Зморшки варять у підсоленій воді до 15 хвилин, а лисички – 20 хвилин. Після відварювання гриби слід промити холодною кип'яченою водою.

До речі, ви знали, що гриби великого розміру варять швидше за невеликі? Щоб цей натуральний продукт не втратив свій відмінний смак та аромат, його краще варити на середньому вогні. Готовність перевіряють просто – сирі гриби спливають, а готові осідають на дні.





РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ