Ми у Facebook
27.09.2023, 16:25

Навіщо додавати в тісто томатний сік: поради досвідчених господинь

Головними інгредієнтами для приготування тіста є борошно, вода, цукор, дріжджі та рослинна олія. Однак господарки нерідко намагаються експериментувати. Є ще один простий компонент, який дозволить значно покращити смакові якості страв. Це томатний сік.
Цей інгредієнт має одразу кілька переваг:

- По-перше, з ним тісто перестає липнути до рук.
- По-друге, борошняний напівфабрикат починає краще тримати начинку майже в будь-якій кількості. Це дуже доречно при приготуванні закритих пирогів.
- По-третє, тісто стає значно м’якшим і ніжнішим. Ці властивості зберігаються і через кілька годин після того, як випічка опинилася на столі.

Головний нюанс – це обсяг томатного соку, що використовується. Досвідчені господині рекомендують додавати склянку соку на 350 г борошна.

Використовувати можна і томатну пасту. Тоді дві ложки цього продукту потрібно розвести у склянці простої води.







На правах реклами