Ми у Facebook
05.10.2023, 15:11

Як приготувати яблучний сидр в домашніх умовах: чудовий напій

Зберігайте рецепт собі та пробуйте, друзі!
Інгредієнти:
Яблука - за смаком
Дріжджі – з розрахунку 2 г на 10 л соку

Приготування:
1. Витискаємо сік з яблук, використовуючи соковитискач або кухонний комбайн. Отриманий сік зливаємо у велику каністру чи бочку.
2. Додаємо дріжджі до соку. Спочатку наливаємо трохи соку в ємність, трохи підігріваємо в мікрохвильовій печі, всипаємо дріжджі і ретельно розмішуємо до повного розчинення. Далі, вливаємо розчин із дріжджами в бочку із соком і розмішуємо. Накриваємо ємність тканиною або натягуємо гумову рукавичку. У жодному разі не закривайте щільно кришкою.
3. Бочку із соком ставимо у темне сухе місце із звичайною кімнатною температурою на 4-5 днів. За цей час сік перебродить, насититься бульбашками та приємним освіжаючим смаком. Напій міститиме до 3-4% алкоголю. Якщо ви хочете отримати міцніший сидр, залиште сік ще на кілька днів.
4. Яблуневий сік, що перебродив, проціджуємо через марлю, розливаємо в чисті пляшки, закупорюємо пробками і зберігаємо в холодильнику.

Приємного вам апетиту!





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ