Ми у Facebook
12.10.2023, 19:02

Гарбузові хіти осені. Готуємо латте з гарбузовим смаком

В осінній сезон латте з гарбузовими спеціями – хіт – і це не дивно. Хоча серцем і ключовим інгредієнтом є гарбузовий сироп, унікальний смак цієї кави також завдяки таким інгредієнтам, як спеції, мед і збиті вершки. Важко заперечити, що гарбузове латте виглядає як справжній десерт – і такий же на смак.
ІНГРЕДІЄНТИ на 6 ПОРЦІЙ
1 склянка гарбуза, нарізаного невеликими кубиками (без шкірки та насіння)
спеції: 1/2 чайної ложки кориці, 1/4 чайної ложки тертого мускатного горіха, 1/3 чайної ложки імбиру
1 чайна ложка ванільного екстракту або 1 столова ложка ванільного цукру
1/2 склянки підсолодженого згущеного молока (з банки або тюбика) або меду

ПРИГОТУВАННЯ

Налийте в каструлю 150 мл води, додайте гарбуз, спеції і ваніль.
Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою приблизно 10 хвилин (або поки гарбуз не стане м’яким).

Додайте згущене молоко або мед і перемішайте блендером.

Зваріть каву, додайте спінене/підігріте молоко з двома столовими ложками отриманого сиропу. Або приготуйте шарову каву: заваріть каву зі спіненим молоком і налийте підігрітий сироп у склянку. Зверху прикрасити збитими вершками.

Верх можна додатково скропити 2 чайними ложками отриманого сиропу або посипати сумішшю спецій за рецептом.

ПОРАДИ
Якщо у нас запечений гарбуз (шматочки або пюре), то його відразу змішати з гарячою водою, спеціями і згущеним молоком.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини