Ми у Facebook
15.10.2023, 21:15

Відчував себе андердогом: рівнянин розповів про участь у відомому кулінарному шоу

Відразу троє представників Рівненщини увійшли до фінальної двадцятки кулінарного шоу "МастерШеф", яке зараз транслює телеканал СТБ. Серед них і 22-річний аналітик бізнесу банківської сфери Петро Федюшко. Хлопець зізнається: не вважає себе професіоналом, але здивувати суддів таки зумів.
На жаль, у п'ятому випуску Петро покинув гру. Більше про сам проєкт, участь у ньому розповів ексклюзивно для ogo.ua.

Шлях до “МастерШефу” працівника банківської сфери 22-річного Петра Федюшка розпочався за довго до того, як наважився відправити анкету для участі в шоу. Хлопець почав рано жити окремо від батьків, тож приготування їжі стало спершу необхідністю, а за тим і захопленням. Цікавість до смачних та здорових страв поступово переросла у бажання навчитися готувати, а далі інтерес не зменшувався.



“Мої колеги вирішили зробити для мене невеликий сюрприз, і отак напів жартома ми заповнили і відправили анкету для участі в шоу. Коли ж до мене зателефонували журналісти, це був справжній сюрприз. Але іще приємніше було отримати запрошення на кастинг у Київ,” - пригадує Петро.

Кожен етап відбору не давався просто. Вплив камер, запитання журналістів, атмосфера змагання, метушня на кухні — усе накладало свій відбиток. Та й сам процес приготування вимагав зібраності.

“Починаєш готувати, ніби все ок, а потім в один момент стається якась запара і все, все вже не так добре. Я сприймав участь у проєкті, як певний експіріенс, досвід, тому реально не оцінював свої шанси на перемогу. Коли потрапив у 20-тку, то зрозумів, що поряд зі мною багато сильних досвідчених кухарів, які знають і вміють значно більше, аніж я. Тож відчував себе в певній мірі аутсайдером, андердогом, але я хотів і намагався показати щось цікаве й навчитися чомусь,” - продовжує кухар-банкір.



Петро розповідає: організатори відразу дали зрозуміти - ми повинні здобувати знання і всмоктувати їх як губка при найліпшій нагоді. Тож учасники дуже багато читали, ділилися досвідом, лайфхаками, які реально працюють.

“Були учасники, які працюють не один рік. Хтось був сильнішим в кондитерці, хтось у м'ясі - ділилися секретами, як зробити краще, методами приготування. Спілкувалися з суддями, запрошеними гостями поза лаштунками. І це було круто. Насправді було дуже багато цікавих неординарних особистостей, з якими було цікаво спілкуватися. На проекті найбільше підтримки отримав від Вікторії, Романа, Слави та інших учасників. Та й Сашка (Олександра Козярчука — іще одного учасника сезону з Рівненщини — авт.) я знав раніше, тому був приємно здивований, коли побачив його також на зйомках. Атмосфера була дуже цікавою і яскравою,” - каже Петро.

Вдома хлопця активно підтримували батьки та сестра, яка виявилась найвідданішою фанаткою, та й колектив додавав поштовхи до розвитку. Петрові ж кожного ефіру було непросто: складні випробування, тиск великої кількості камер, напруга...



"Найлегше в "МастерШеф" було насправді піти з шоу. Відповідальність зійшла з плеч і я подумав: ок, настав мій час іти з проекту. Зловив таке легке відчуття: фух, відборовся, можна більше не нервувати," - зізнається учасник.

І хоч зйомки шоу вже завершені, своїх фаворитів на перемогу Петро не називає. Натомість аналізує увесь той досвід, який здобув під час участі:

"Я отримав дуже багато знань, практичний досвід у приготуванні, загалом по кулінарному скілу ти ростеш неймовірно. Чи потрібно це в звичайному житті, якщо ти не плануєш пов'язувати з цим себе? Не знаю. Але досвід насправді дуже крутий. Наприклад, звичайні відвідини ресторану. Тепер розумієш, що рівень, який вже отримав завдяки шоу, і те, як готують у нас - це різні речі. Тепер вже бачиш: о, це так собі... Хоча раніше навіть не задумувався про те, як воно є, і як має бути. А от чи пов'язуватиму я себе з кулінарією, побачимо скоро."



Довідка:
МастерШеф — кулінарне шоу, яке вперше вийшло на екрани України у серпні 2011 року. Це адаптована версія програми, яка з’явилася у Великій Британії. Зараз подібна програма виходить у понад 25 країнах світу.
В Українській версії виходить вже 12 сезон. За право навчатися в престижній французькій кулінарній школі Le Cordon Bleu щосезону змагається 20 осіб. Шоу мало сезони, в яких брали участь кулінари-любителі, професіонали, діти та навіть зірки.






На правах реклами