16.10.2023, 15:11
Швидко, смачно, корисно: гівеч на зиму
Збережіть рецепт собі і обов'язково спробуйте!
Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг
Перець болгарський – 500 г
Помідори – 1,3 кг
Морква – 300 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Часник (за бажанням) - 2-3 зубчики
Петрушка свіжа - за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - для обсмажування
Приготування:
1. Баклажани крупно нарізаємо, солимо, заливаємо водою і залишаємо так на 20 хвилин.
2. Перець очищаємо від насіння та перегородок, крупно нарізаємо. Цибулю ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на великій тертці.
3. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо моркву та обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Солимо і перчимо. Відправляємо у тарілку.
4. Обсмажуємо болгарський перець до напівготовності. Відправляємо до цибулі та моркви.
5. Баклажани промиваємо під проточною водою і злегка віджимаємо. Обсмажуємо до легкої скоринки. З'єднуємо всі овочі, перемішуємо.
6. Помідори розрізаємо навпіл. М'якуш без шкіри натираємо на тертці. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин на повільному вогні.
7. Тепер вливаємо сік помідорів у всі овочі. Додаємо дрібно нарізану петрушку та 2-3 зубчики часнику, пропущеного через прес.
8. Доводимо до кипіння. Солимо, перчимо до смаку. Готуємо під кришкою на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин до м'якості всіх овочів.
9. Гівеч розкладаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою та залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо у прохолодне сухе місце.
Приємного вам апетиту!
Баклажани - 1 кг
Перець болгарський – 500 г
Помідори – 1,3 кг
Морква – 300 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Часник (за бажанням) - 2-3 зубчики
Петрушка свіжа - за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - для обсмажування
Приготування:
1. Баклажани крупно нарізаємо, солимо, заливаємо водою і залишаємо так на 20 хвилин.
2. Перець очищаємо від насіння та перегородок, крупно нарізаємо. Цибулю ріжемо півкільцями. Моркву натираємо на великій тертці.
3. Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору. Потім додаємо моркву та обсмажуємо разом 5-7 хвилин. Солимо і перчимо. Відправляємо у тарілку.
4. Обсмажуємо болгарський перець до напівготовності. Відправляємо до цибулі та моркви.
5. Баклажани промиваємо під проточною водою і злегка віджимаємо. Обсмажуємо до легкої скоринки. З'єднуємо всі овочі, перемішуємо.
6. Помідори розрізаємо навпіл. М'якуш без шкіри натираємо на тертці. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин на повільному вогні.
7. Тепер вливаємо сік помідорів у всі овочі. Додаємо дрібно нарізану петрушку та 2-3 зубчики часнику, пропущеного через прес.
8. Доводимо до кипіння. Солимо, перчимо до смаку. Готуємо під кришкою на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин до м'якості всіх овочів.
9. Гівеч розкладаємо по стерилізованих банках, закриваємо кришками. Банки перевертаємо, укутуємо ковдрою та залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо у прохолодне сухе місце.
Приємного вам апетиту!
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 773Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 561
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 403
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 217
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 286
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 356