Ми у Facebook
17.10.2023, 16:30

У Рівненському районі водій-порушник намагався дати хабар поліцейським

Тринадцять з половиною тисяч гривень намагався заплатити поліцейським водій мікроавтобуса, якого зупинили для перевірки у час комендантської години.
Уночі 16 жовтня, коли в області діяла комендантська година, працівники патрульної поліції другого відділення ВП №2 у місті Костопіль помітили мікроавтобус "Volkswagen Crafter", водій якого поводився дуже дивно на дорозі.

Вимогу законної зупинки водій ігнорував та ще більше набирав швидкість. Але втративши контроль над автомобілем, він виїхав за межі проїзної частини та застряг у чагарниках.

За зовнішніми ознаками, водій, 29-річний мешканець Рівненського району, безперечно, був п'яний. Проте він відмовився від медичного огляду на місці події та в лікарні.

Під час складання адміністративних протоколів за ДТП та керування автомобілем у нетверезому стані порушник намагався заплатити штраф на місці. Попередження про можливу кримінальну відповідальність не зупинили його, і він поставив 13 500 гривень на заднє сидіння службового автомобіля.

Спеціалізована слідчо-оперативна група прибула на місце події і зареєструвала цей правопорушення. Почалося досудове розслідування стосовно пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі відповідно до частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Гроші були конфісковані.

Згідно зі статтею 29 Кримінального кодексу України, 29-річному мешканцю Рівненського району загрожує штраф у розмірі від 17 000 до 68 000 гривень або навіть позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ