Ми у Facebook
22.10.2023, 09:00

Як підготувати аґрус до зими: корисні поради

Агрус - не просто смачна, а й дуже корисна ягода, яка, до речі, є незамінним інгредієнтом у царському варенні!
Щоб культура продовжувала радувати вас рясним урожаєм, та таким, щоб вистачало на всю родину, потрібна правильна підготовка чагарників до зими! Розповідаємо, що треба встигнути зробити, а ви перевіряйте себе!

Забираємось у пріствольних колах.
Позбавляємося всіх бур'янів і рослинних залишків. Акуратно розпушуємо землю.
Проводимо обрізання.
Видаляємо старі, сухі, хворі та неплодоносні гілки. Вирізаємо пагони, які ростуть усередину крони. На кущах має залишитися 20-25 різновікових гілок.
Після процедури обробляємо всі зрізи та замазуємо їх садовим варом або присипаємо золою.
Проводимо профілактичну обробку.
Обприскуємо кущі 3%-ним розчином бордоської рідини.
Вносимо підживлення.
Використовуємо перегній чи компост (2-3 кг), суперфосфат (50 г) та хлористий калій (40 г на 1 м²).





На правах реклами