Ми у Facebook
25.10.2023, 08:00

Державне, приватне, державне: Як прокуратура повертала державі величезне протирадіаційне укриття

Господарським судом Рівненської області задоволено позовні вимоги керівника Рівненської окружної прокуратури щодо повернення приватним товариством державі протирадіаційного укриття, ринкова вартість якого – понад 7,9 млн грн.
Зокрема, прокуратурою встановлено, що Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській області ще у 1999 році своїм наказом передало у приватну власність будівлю на майдані Незалежності в обласному центрі.

Але у складі цієї будівлі також безпідставно передано 272 кв.м підвального приміщення, яке є протирадіаційним укриттям на 300 осіб, і котре не підлягало приватизації.

Тому Рівненська окружна прокуратура скерувала до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування цього наказу в частині передачі підвального приміщення, та зобов’язання товариства повернути державі вказане майно.



Після набрання рішенням законної сили прокуратура контролюватиме хід його виконання, аби створити умови для безпечного перебування в укритті під час повітряної тривоги кільком сотням людей.





На правах реклами