Ми у Facebook
29.10.2023, 21:01

Зазнала збитків на суму 10 000 гривень: жителька Дубенщини стала жертвою шахраїв

Молода жінка віком 27 років із села Ільпибоки колишнього Демидівського району вирішила продати дитяче взуття. Вона розмістила оголошення на безкоштовному сайті та вказала номер банківської картки свого чоловіка для отримання оплати.
Через п'ять хвилин до неї звернувся потенційний покупець через месенджер. Вони обговорили всі деталі угоди, і покупці запропонували послугу "безпечної доставки".

Продавчиня погодилася і перейшла за посиланням, яке надіслав "покупець", щоб отримати оплату. Однак вона не змогла самостійно підтвердити операцію з доставки, тому звернулася до адміністратора, який пропонував свої послуги через діалогове вікно сайту.

Через декілька хвилин до жінки зателефонував "працівник" банку та попросив ввести цифрову комбінацію для підтвердження послуги.

Виявилося, що жінка потрапила на фішинговий сайт, і шахрай отримав повний доступ до банківського рахунку. Отже, замість очікуваного прибутку, з картки зникло 9500 гривень.

Слідчі розпочали досудове розслідування щодо цього шахрайства, здійсненого через незаконні операції з використанням електронно-обчислювальної техніки, відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці знову закликають громадян бути обережними та не переходити за невідомими посиланнями та уважно ставитися до купівлі та продажу товарів в Інтернеті.





На правах реклами