Ми у Facebook
04.11.2023, 09:52

Пам'ятка з посіву квітів до сезону: що варто знати

Друзі, зробили вам ще одну корисну пам'ятку про те, які квіти сіяти до сезону.
Чорнобривці - дуже декоративні і дуже невибагливі рослини, які цвітуть у будь-яку пору року! Добре відгукуються на стрижку до 2-3 см над рівнем землі.

Віоли – повітряні, але дуже витривалі квіти, які відмінно підходять для холодних регіонів та цвітіння під снігом! Закладати їх потрібно легким ґрунтом на глибину 02-03 см.

Гацанія - довгоквітучі великі ромашки з Африки. Підійдуть для раннього цвітіння у ґрунті. Також добре реагують на стрижку. Люблять тепло та регулярний полив.

Діхондра - невибагливий ефектний ампельний багаторічник, який не потребує частого поливу. При сівбі насіння не закладайте, а просто накрийте склом.

Колеус - популярна рослина з декоративним листям різних відтінків, яку часто можна зустріти на підвіконнях та в садових композиціях. Після посіву потрібен досвіт і прохолода (приблизно +14°C). Так як квітки не мають особливої декоративності, їх можна виламувати для кращого розгалуження.

Лаванда - стійкий ефектний багаторічник із приємним ароматом. Буває кілька видів: англійська лаванда - морозостійка; іспанська – не відрізняється високою морозостійкістю, тільки для кашпо.

Петунії – потужні невибагливі рослини з незвичайною швидкістю росту. При заготівлі живців пагони обрізайте разом із 5-6 листям. Після укорінення проведіть формуюче обрізання.

Примула - багаторічник з великими та фантастично красивими квітками. Може рости на тінистих, вологих ділянках та прохолодних підвіконнях. При посіві насіння потрібно лише злегка втиснути у ґрунт, закладати землею не потрібно.

Целозія - мініатюрна і дуже приваблива рослина з яскравими суцвіттями-мітелками. На стрижку погано відгукується. Для гарного розвитку забезпечте розсаді тепло та світло.

Еустома – чарівні великі чаші з бахромчастими пелюстками, які підходять як для вирощування в ґрунті, так і для зрізування. При сівбі не закладайте насіння землею.





На правах реклами