Глінтвейн - напій для холодних осінніх і зимових вечорів
Чому варто пити глінтвейн ?
Цей найпопулярніший зимовий напій, крім смаку, має ще й інші властивості, а їх досить багато.
У Польщі традиція вживання зігріваючих алкогольних напоїв має давню історію, починаючи з середньовіччя. Пити їх для зігрівання та зміцнення організму рекомендував Марцін з Урзендова, який був лікарем, травником, ботаніком, священиком і автором «Польського гербарца» 1595 року. Тож якою чудодійною силою володіє глінтвейн ?
Перш за все, глінтвейн покращує настрій і розслабляє, тому вважається, що він має антидепресивні властивості. Коли на вулиці сіро, температура опускається нижче нуля і дме сильний морозний вітер, приготування глінтвейну вдома неодмінно покращить атмосферу. Лише запах ароматних прянощів може викликати посмішку на нашому обличчі, а чашечка чудово розслабить нас.
Як відомо, основою глінтвейну є червоне вино, тому воно також благотворно впливає на наш організм, а додаючи в нього різні спеції, ми посилюємо його оздоровчі властивості. До найважливіших належать:
зниження рівня холестерину,
зміцнення та захист серця,
очищення організму від токсинів,
полегшення запорів,
профілактика застуди та грипу,
протизапальний ефект.
Як бачите, глінтвейн - це не тільки смачний напій, але ще й ціла низка корисних властивостей. Це знали ще наші прадіди, коли пили глінтвейн під час катання на санях, на полюванні та на карнавальних балах, вважаючи його цілющим напоєм у морозні зимові дні. Звичайно, як і в усьому, слід дотримуватися міри і не ставитися до глінтвейну як до панацеї, а головне, як до єдиної заміни лікування застуди. Його краще пити профілактично, щоб він нас не дістав, а в разі хвороби, якщо хочемо лікуватися природним шляхом, слід використовувати інші бабусині рецепти. Також слід пам’ятати, що не можна пити глінтвейн на морозі, оскільки початкове відчуття зігрівання короткочасне – потім організм починає досить швидко охолоджуватися, що може бути дуже несприятливим за температури нижче нуля.
Рецепт глінтвейну – наповнена смаком і ароматом казка
Раніше рецепт глінтвейну передавався з покоління в покоління, а наші прабабусі мали свої секретні рецепти його приготування. Що, звичайно, вирізняло наш польський глінтвейн, так це додавання меду. Додавали також сухофрукти: яблука, груші, сливи, а також терн і глід. Вони, багаті на вітамін С та інші вітаміни, надали глінтвейну оздоровчі властивості: протизапальні, антиоксидантні та зміцнюють судини.
В даний час існує кілька рецептів приготування цього чудового напою, і кожен з них відрізняється в основному своїми добавками. Залежно від наших уподобань, ми можемо грати з рецептом, щоб отримати смак, який нам найбільше підходить. Нижче ми представляємо рецепт глінтвейну в більш традиційному вигляді (він також може стати джерелом натхнення для подальших експериментів).
Інгредієнти на 4 порції:
1 літр червоного вина (сухого, напівсухого або напівсолодкого),
¼ чашки меду,
3 гвоздики,
2 чайні ложки кориці,
1 чайна ложка ванільного цукру або стручка ванілі,
¼ чайної ложки мускатного горіха,
1 чайна ложка імбиру,
4 скибочки апельсина,
цедра половинки лимона.
Помістіть усі інгредієнти для вина в каструлю і нагрівайте на повільному вогні, поки вино не стане гарячим (обережно, щоб вино не закипіло). Вино набуде свого повного аромату, якщо, знявши його з вогню, ми залишимо його в каструлі ще на 5 хвилин. Потім розлийте їх по чашках і подавайте. Але якщо вам не до кулінарних розваг і ви просто хочете якомога швидше насолодитися глінтвейном, найкраще купити готовий глінтвейн. Суміш, укладена в красиву пляшечку, вимагає тільки підігріву - звичайно, ви можете додати улюблені спеції за вашими уподобаннями, але це не обов'язково.

10 помилок при вирощуванні розсади та як їх уникнути

Вирощування розсади здається нескладним процесом — доки не зіштовхнешся з першими невдачами. Пожовкле листя, тонкі стебла, мляві саджанці — усе це часто результат простих помилок, яких можна було легко уникнути.
переглядів: 73
Що святкуємо 18 травня: церковні події, іменини та народні прикмети

У неділю, 18 травня, християни відзначають п’яту неділю після Великодня. Цей день присвячений пам’яті святих отців семи Вселенських соборів, а також мученика Феодота Анкірського та святих мучеників і мучениць, що постраждали за віру у III–IV століттях.
переглядів: 206
Як врятувати речі, які пофарбувалися при пранні

Зазвичай із речами, які полиняли ми відразу прощаємося. Але насправді є декілька дієвих способів, як ці речі врятувати.
переглядів: 754
Королівський сніданок: рецепт французьких тостів з сиром

Незвичайний рецепт для смачного сніданку.
переглядів: 2449
Персональне передбачення на день: що вас чекає сьогодні

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 17 травня.
переглядів: 320