Незвичне поєднання! Смачний плов від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ
400 г рису басматі
800 г свинячого ошийка
150 г кураги
1 морква
1 ріпчаста цибуля
1 головка часнику
1 дрібка зерен фенхелю
1 дрібка зіри
800 мл води
50-70 г арахісу
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
зелень до смаку
сіль до смаку
Очистіть 100 г моркви і 1 ріпчасту цибулю, наріжте овочі дрібними кубиками. Головку часнику не очищайте від лушпиння, зріжте ножем нижню частину. Ми будемо використовувати голівку цілу. Візьміть 800 г свинячого ошийка зачистіть, щоб м'ясо в плові вийшло ніжним. Наріжте великими порційними кубиками. У глибокому сотейнику або жаровні розігрійте 1 столову ложку соняшникової олії, обсмажте моркву та цибулю протягом декількох хвилин до прозорості цибулі. Додайте м'ясо, головку часнику та 150 г кураги. Посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дрібку зерен фенхелю та дрібку зіри, обсмажуйте ще 3-4 хвилини. Додайте 400 г промитого до чистої води рису та залийте 800 мл води. Зніміть із вогню та відправте в розігріту до 180 градусів духовку під кришкою на 40 хвилин. У готовий плов додайте 50-70 г арахісу. Останній можна використовувати солоний і порубати ножем. При подачі прикрасьте зеленню – кропом, петрушкою, пір'ям зеленої цибулі.

плов з курагою, Євген Клопотенко, розсипчатий плов, плов, рецепти, поради, корисні поради
"Газмережі" проводить обслуговування у Рівному з тимчасовим відключенням газу

Рівненська філія "Газмережі" повідомляє про проведення планового технічного обслуговування газових мереж у багатоквартирних будинках обласного центру. У зв'язку з необхідністю виконання цих робіт, тимчасово буде припинено розподіл газу за низкою адрес.
переглядів: 1
ТОП-5 ВНЗ Рівненщини за рейтингом "Освіта.ua"

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив свіжий рейтинг ТОП-200 ВНЗ України, до якого увійшли п'ять провідних закладів вищої освіти Рівненської області. Розповідаємо про кожен з них, їхні особливості та переваги для майбутніх студентів.
переглядів: 24
Бананова шкірка – секрет пишного саду та кімнатних рослин

Виявляється, звичайна бананова шкірка – це не просто харчові відходи, а справжнє джерело цінних поживних речовин для ваших рослин. Замість викидати її у сміття, подаруйте своїм зеленим улюбленцям неймовірний заряд енергії та здоров'я!
переглядів: 80
16 травня на Рівненщині знову очікуються нічні заморозки

Рівненський обласний центр з гідрометеорології попереджає про збереження небезпечних погодних умов на території області. За прогнозами синоптиків, у ніч та ранок 16 травня очікуються заморозки в повітрі 0..-2º, що відповідає ІІ рівню небезпечності – помаранчевому.
переглядів: 155
Як боротися з яблуневою плодожеркою: найефективніші методи захисту саду

Яблунева плодожерка – один із найнебезпечніших шкідників плодових культур. Крім яблуні та груші, пошкоджує плоди сливи, аличі, абрикоса, черешні, персика і деяких інших культур, але найбільшої шкоди завдає в насадженнях яблуні.
переглядів: 156