Ми у Facebook
15.11.2023, 20:35

Незвичне поєднання! Смачний плов від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко поділився секретами приготування смачного та розсипчастого плову у незвичному поєднанні – м’ясо, курага та арахіс.
Як приготувати плов з курагою:

ІНГРЕДІЄНТИ

400 г рису басматі
800 г свинячого ошийка
150 г кураги
1 морква
1 ріпчаста цибуля
1 головка часнику
1 дрібка зерен фенхелю
1 дрібка зіри
800 мл води
50-70 г арахісу
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
зелень до смаку
сіль до смаку

Очистіть 100 г моркви і 1 ріпчасту цибулю, наріжте овочі дрібними кубиками. Головку часнику не очищайте від лушпиння, зріжте ножем нижню частину. Ми будемо використовувати голівку цілу. Візьміть 800 г свинячого ошийка зачистіть, щоб м'ясо в плові вийшло ніжним. Наріжте великими порційними кубиками. У глибокому сотейнику або жаровні розігрійте 1 столову ложку соняшникової олії, обсмажте моркву та цибулю протягом декількох хвилин до прозорості цибулі. Додайте м'ясо, головку часнику та 150 г кураги. Посоліть і поперчіть до смаку. Додайте дрібку зерен фенхелю та дрібку зіри, обсмажуйте ще 3-4 хвилини. Додайте 400 г промитого до чистої води рису та залийте 800 мл води. Зніміть із вогню та відправте в розігріту до 180 градусів духовку під кришкою на 40 хвилин. У готовий плов додайте 50-70 г арахісу. Останній можна використовувати солоний і порубати ножем. При подачі прикрасьте зеленню – кропом, петрушкою, пір'ям зеленої цибулі.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ