Цього ви не знали: хитрощі для тіста, що допоможуть вам у приготуванні
2. У будь-яке тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки - на півлітра рідини додавайте завжди «горсть» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Монашки навчили:
; Раніше найякісніший хліб куховарили з крупчатки. Він довго не висихав і був пишним. Наразі крупчатки немає. Тепер додавайте горсть манки і завжди буде гарна випічка; Ось така безцінна ця порада.
3. Додавати в тісто, окрім молока півсклянки мінводи. Розвести 1 ч. л. соди в 1/2 ст. води та злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом.
Випічка, дійсно, виходить супер. Навіть що залишилося наступного дня, пишненька.
4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.
5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатною температурою, продукти з холодильника уповільнюють підйом тесту
6. Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30 - 35ºС, оскільки дріжджові грибки в рідині, що має нижчу або високу температуру, втрачають свою активність.
7. Коли ви обминаєте тісто руки повинні бути сухі.
8. Перед тим як поставити вироби в духовку, йому дають підійти протягом 15 - 20 хвилин. Перед випіканням тесту дайте повністю відстоятись. При неповному вистоювання воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.
9. Пироги на деку випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.
10. У тісто (дріжджове та прісно-здобне) найкраще додавати нерозтоплене вершкове масло, тому що розтоплене масло погіршує структуру тіста.
11. Пироги, приготовані на молоці, смачніші та ароматніші, скоринка після випічки блискуча з гарним кольором.

Вишиванка єднає: як долучитися до флешмобу української ідентичності

Сьогодні, 15 травня, українці по всьому світу відзначатимуть День вишиванки – свято нашої культурної ідентичності, спадку та сили національного символу.
переглядів: 56
Як приготувати сніданок з трьох інгредієнтів: швидкий рецепт від досвідчених господинь

Сніданок — це важлива частина нашого дня, яка задає тон на весь наступний час. Іноді хочеться чогось смачного, але при цьому простого і швидкого у приготуванні. Якщо у вас є лише три інгредієнти під рукою, не біда! Ось рецепт оладок з банану та яйця, який стане чудовим варіантом для сніданку.
переглядів: 169
Чи можна заморожувати сир і як правильно це робити: поради для збереження смаку й свіжості

Якщо у вас вдома накопичилось більше сиру, ніж ви встигаєте спожити, варто замислитися над способами його зберігання.
переглядів: 908
Коли святкуватимуть Трійцю у 2025 році: традиції Зелених свят

Дата святкування Трійці щороку змінюється, оскільки вона залежить від дати Великодня. Свято припадає на 50-й день після Воскресіння Христового.
переглядів: 736
З Днем медичної сестри 2025: найкращі привітання та щирі слова подяки

Міжнародний день медичної сестри щорічно відзначають 12 травня — у день народження Флоренс Найтінгейл, засновниці сучасного сестринського догляду.
переглядів: 1067