Ми у Facebook
21.11.2023, 19:19

На Рівненщині відбулася конференція «Воля народам, воля людині!»

Всеукраїнська наукова конференція відбулася сьогодні, 21 листопада, в стінах Національного університету «Острозька академія».
Конференція приурочена 80-річниці Першої конференції поневолених народів Сходу Європи та Азії, яка теж ввідбулася 21-22 листопада 1943 року у селі Ляшівка (Ілляшівка) на Рівненщині.



Як зазначають організатори, у нинішніх умовах, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України ідея руйнування імперії і звільнення народів, що нею поневолені, особливо актуальна. Саме тому Національний університет «Острозька академія» спільно з Рівненською районною радою, Рівненською районною військовою адміністрацією та Острозькою міською радою організували конференцію, під час якої науковці, педагоги, громадські та політичні діячі, журналісти зможуть обговорити історичні аспекти Першої конференції поневолених народів Східної Європи та Азії, створення Антибільшовицького блоку народів, а також значення цих подій для сьогодення.

На конференції розглянули та представили аналіз питань, дотиних не згаданої події, але й боротьбі різних народів супроти російської імперії, а також історії УПА.





На правах реклами