Ми у Facebook
23.11.2023, 08:30

Чи чекати підвищення цін на електроенергію

Зараз у багатьох телеграм-каналах та ЗМІ говорять про підвищення цін на елеткроенергію з 1 січня. Чи правда це - розповіли офіційні джерела.
Із 1 січня в Україні не буде підвищення тарифу на електроенергію для населення. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

«Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі не передбачається», – йдеться в заяві.

Як зазначають у відомстві, низка ЗМІ та Telegram-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського.

Вагітні жінки-ВПО мають право на безоплатну медичну допомогу: що треба знати

«Проте сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях», – зазначають в Міненерго.

Міненерго також наголошує, що проти України веде війну підступний та сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому, як зазначають у міністерстві, недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі.

«Їхня мета – посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, – послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу. Саме тому підігравання українськими журналістами цим російським ІПСО є неприйнятними. Тому ще раз звертаємося з проханням бути пильними та не допомагати діям ворога в інформаційному просторі», – додають в заяві.

Раніше повідомлялося, що тарифи на розподіл електроенергії можуть переглянути найближчим часом. Відповідний проєкт рішень ухвалив НКРЕКП із застосуванням у 26 постачальників стимулюючого регулювання.

За інформацією видання Главком





На правах реклами