Ми у Facebook
25.11.2023, 14:30

Різдвяний піст: пісний суп із червоної квасолі

Різдвяний піст - другий Великий піст року. Ці дні вважаються строгими для дотримання посту. Найсуворіший пісний день – святвечір, переддень Різдва.

Квасоля – незамінний продукт під час посту. Вона поживна, а також багата на білок, що важливо.


Рецепт від порталу OGO.ua допоможе урізноманітнити меню в дні Різдвяного посту.

Пісний суп із червоної квасолі

Інгредієнти:

- 200 г червоної квасолі,
- 1 морква,
- 2 цибулини,
- 2 стебла селери,
- 1 перо цибулі-порею,
- 1 зубчик часнику,
- 1 пучок петрушки,
- 3 ст л оливкової олії,
- 1 л води.
- сіль та перець за смаком

Рецепт приготування пісного супу із квасолею

1. Квасолю замочити у воді на 12 годин, промити
2. Залити квасолю водою і довести до кипіння
3. До квасолі додати спеції, половину цибулини, стебло селери та варити приблизно годину до м’якості.
4. Цибулю та селеру дрібно порізати, моркву натерти, подрібнити часник та зелень.
5. На розігрітій олії обсмажити подрібнені цибулю, селеру, моркву і часник.
6. Додати обсмажені овочі до квасолі, посолити за смаком і варити ще 10 хвилин.
7. Наприкінці додати цибулю-порей і петрушку.
8. Подавати пісний суп можна із грінками або сухариками.






На правах реклами