Ми у Facebook
26.11.2023, 15:00

Художник з Рівного намалював у Словенії мурал із зображенням дівчини, яка уособлює Україну

У словенському містечку Марібор з’явився унікальний патріотичний мурал із зображенням молодої дівчини, яка уособлює Україну. Його намалював відомий художник-мураліст Костянтин Качановський із Рівного.

Про це повідомили у Рівненській обласній лікарні.
На муралі зображена молода й впевнена в собі дівчина, одягнена в традиційну українську блузку, а на голові має вінок з живих квітів, символічних для нас кольорів, що показує багату культуру та історію нашої країни. В руках у дівчини букет маків, які використовуються як символ пам'яті про всіх загиблих у війнах. Як пояснює автор муралу Костянтин Качановський, дівчина уособлює Україну, а саме, молоде покоління, яке не забуває своє коріння та готове боротися за права й свободу, навіть якщо наразі перебуває далеко від Батьківщини.

«Ми хотіли створити й подарувати щось на знак великої вдячності цій державі та її добрим людям. Марібор має особливий колорит і великий туристичний потенціал. Воно багате на культурну спадщину і тепле, привітне населення. Місто, яке надихає на мистецтво й творчість. Окрім того, Марібор є містом-побратимом Харкова в Україні, й ми побачили в цьому можливість побудувати місток між двома народами», - розповів Костянтин Качановський.

Після завершення робіт молодий художник-мураліст отримав у посольстві України в Словенії гуманітарну допомогу – нерецептурні лікарські препарати для потреб РОКЛ ім. Юрія Семенюка.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ