Ми у Facebook
03.12.2023, 20:40

Рецепт "бабусиних" ватрушок: смачні та корисні поради

Пропонуємо вашій увазі рецепт смачних ватрушок, який не залишить вас байдужими.

Рецепт "Ватрушок, як у бабусі"

Інгредієнти:

Для тіста:

500 г пшеничного борошна
200 мл теплого молока
100 г цукру
100 г вершкового масла
2 яйця
10 г дріжджів
Щіпка солі
Для начинки:

500 г творогу (краще взяти домашній)
100 г цукру (або за смаком)
1 яйце
1 ч. ложка ванільного цукру
Щіпка солі
Інструкція:

Приготування тіста:

Дріжджі розчиніть у теплому молоці і залиште на 10-15 хвилин до утворення піни.
У глибокій мисці змішайте борошно, розтоплене вершкове масло, цукор, яйця, сіль і розчинені дріжджі.
Замішайте м'яке тісто, покрийте його і залиште на протязі 1-1,5 годин, доки воно не підніметься.
Приготування начинки:

Творог добре вижміть від лишньої сироватки.
Змішайте творог з цукром, яйцем, ванільним цукром і щіпкою солі.
Формування ватрушок:

Поділіть підняте тісто на невеликі кульки.
Розкатайте кожну кулю в коло, додайте начинку у центр і зіберіть бока так, щоб в середині залишалася ямка з начинкою.
Пекарення:

Випікайте ватрушки в розігрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом 20-25 хвилин або до золотисто-рудого кольору.
Подача:

Подавайте ватрушки теплими, з великою порцією сметани чи вареного солодкого вершкового соусу. Насолоджуйтеся ароматом домашніх ватрушок, приготованих так, як у бабусі!





На правах реклами