Ми у Facebook
04.12.2023, 16:30

У МОН відповіли, чи можна забирати дитину зі школи під час тривоги

У період навчання, у випадку оголошення повітряної тривоги, учні повинні відправитися до спеціальних укриттів. Міністерство освіти не рекомендує керівникам навчальних закладів видачу дітей батькам до завершення тривоги.
Остаточне рішення стосовно цього питання приймає директор навчального закладу. Заступник очільника МОН України, Андрій Сташків, підкреслив, що це його обов'язок відповідати за безпеку учнів на території школи, повідомляє SPRAVDI.

Чи можуть батьки забрати дитину із школи під час тривоги?
Так, посадовець рекомендує батькам зачекати до завершення тривоги, перед тим як забрати своїх дітей додому.

МОН відмовляється рекомендувати випускати учнів із укриття до завершення тривоги, навіть у випадку наявності відповідної заяви від батьків. Це пов'язано з тим, що вчитель у цей час несе відповідальність за безпеку дітей.

Також вчитель не може вимагати від батьків забирати дітей із укриття до завершення тривоги. У такій ситуації батьки можуть звернутися до директора школи або до відділу освіти.

Якщо тривога спалахнула, коли дитина ще йде до школи, вона повинна вирушити до найближчого укриття, пояснив Андрій Сташків. Він також додав, що чи доступні укриття цілодобово, вирішує місцева влада, а чи дозволяють вони вхід стороннім особам, залежить від рішення кожного навчального закладу.

До речі, кількість осіб, які можуть перебувати в укритті протягом навчання, повинна відповідати вмістимості цього укриття.

Також заступник очільника МОН України нагадав: в укритті повинні бути забезпечені місця для сидіння, питна вода, технічна вода, продукти, контейнери для продуктів, резервне освітлення, вбиральня, аптечка, вогнегасники, інструменти та засоби зв'язку.





На правах реклами