Ми у Facebook
05.12.2023, 18:05

Захисник України творить музику на передовій

фото з ukrinform.ua

Учасник ініціативи "Культурний десант", воїн 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Я. Гандзюка, Михайло Олійник, відомий також як "Піаніст", представив свій новий альбом фортепіанних мініатюр під назвою "Мить".
Цю новину повідомив композитор особисто кореспондентам Українського національного інформаційного агентства.

Композитор висловив свої враження про новій твір, зауваживши, що ця музика неодноразово звучала в труднодоступних районах, руїнах, на полях бою та в лікарнях, а також на саморобних концертних площадках для наших захисників. Військові знімали виконання на свої мобільні телефони або просили надіслати треки, оскільки ця музика створена саме для них – для заспокоєння, підняття настрою та відпочинку, для того моменту, коли вони можуть відпочити від важкої військової праці.

"Мої композиції є короткими та спеціально розробленими для легкого сприйняття, не обтяжуючи слухача, але вони здатні яскраво передати насичені емоції та враження. Жанр 'музичного моменту' вже традиційний у класичній музиці, але в умовах війни отримує особливий сенс, де кожна мить може мати критичне значення", – додав зауважив митець.

Військовослужбовець ЗСУ Михайло Олійник випустив альбом із сімома композиціями, створеними на передовій.

Альбом «Мить» Михайла Олійника побачив світ цифрових платформах 2 грудня.

Про це повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, українки створили книжку, різдвяну казку про будинок у Дніпрі, зруйнований російською ракетою. Капелан та архітектор з Рівненщини відновлює зруйновані будинки і душі військових.





На правах реклами