Ми у Facebook
06.12.2023, 12:15

Імбірно-медове печиво на День святого Миколая за рецептом Євгена Клопотенка

Це дуже смачне імбирно-медове печиво традиційно готують у день Святого Миколая. Пряничні чоловічки, або як їх ще називають Миколайчики, дуже подобаються дітям через їх форму і приємний солодкий смак. Приготувати їх дуже просто, у вас піде не більше, ніж півгодини, щоб це прекрасне печиво було вже на столі.

Як приготувати «миколайчики»

Інгрідієнт:

- 350 г Борошно
- 150 г Цукор
- 150 г Мед (гречаний)
- 75 г Вершкове масло
- 1 ст. л. Коньяк (або ром)
- 1 ч. л. Розпушувач
- 1 ст. л. Какао
- ч. л. Імбир (мелений)
- ч. л. Кардамон (мелений)
- 1 шт. Яйце
- 1 ст. л. Цукрова пудра

1. У мисці з'єднайте 75 г вершкового масла, 150 г цукру і 150 г меду. 2. Прогрійте на водяній бані до повного розчинення і об'єднання. 3. Додайте 1 ч. л. розпушувача і 1 яйце, перемішайте і залиште масу охолонути до кімнатної температури протягом 20 хвилин. 4. У мисці з'єднайте вершкове масло, цукор, мед, яйце і розпушувач. 5. Потім додайте в миску коньяк або ром (приблизно 1 ст. л.). 6. Далі додайте в миску 1 столову ложку какао. 7. Акуратно перемішайте. Додайте какао. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти - 350 г борошна, мелений імбир ч. л.) і мелений кардамон (ч. л.). 8. Змішайте сухі інгредієнти з сумішшю яйця і масла. Замісіть тісто. 9. Можливо, вам знадобиться трохи більше борошна, в залежності від якості і рівня в ній клейковини. 10. Розкачайте тісто в пласт товщиною 0,5 см. 11. За допомогою формочок надайте тісту форму чоловічків. 12. Можна використовувати будь-які інші форми. 13. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом. 14. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 10-12 хвилин. 15. За бажанням прикрасьте готове печиво цукровою пудрою (1 ст. л.).






На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ