Ми у Facebook
17.12.2023, 20:50

Грибна мачанка на Святвечір: як приготувати традиційний закарпатський соус

Рецепт грибної підливи / prolviv.com

Дуже смачна грибна підлива на Святвечір, яку можна додавати до вареників та голубців! Сайт OGO.ua ділиться рецептом, як зробити запашну підливу.

Інгредієнти:

80-100 гр. сушених білих грибів
2 л. води
1 морквина
1 цибулина
олія, сіль, перець
6 ст. л. борошна

Приготування:
Сушені гриби заливаємо холодною водою та залишаємо на 15-20 хвилин. Потім цю воду зливаємо та добре промиваємо гриби. Просиджені і чисті гриби відправляємо у каструлю з чистою водою, підсолюємо і ставимр варитись на 30 хвилин. Обжарюємо дрібно нарізану цибульку до прозорості, додаємо трішки солі і тоді додаємо натерту на терці моркву. Просиджуємо гриби, відвар обов’язково залишаємо. Половину відвару ставимо на вогонь підігріватись, а іншу половину залишаємо охолоджуватись. Половину грибів нарізаємо на невеличкі шматочки. Іншу половину грибів кладемо у блендерну чашу, додаємо піджарену цибульку та моркву, перемішуємо. На суху сковорідку всипаємо борошно. Обжарюємо на невеликому вогні до золотистого кольору постійно помішуючи. До борошна вливаємо частинами охолоджений відвар з грибів, перемішуємо, щоб не було грудочок.Тоді масу цю масу доливаємо у каструлю до відвару, який підігрівався. Постійно перемішуємо на великому вогні. Має вийти однорідна консистенція.Тепер додаємо перемелені гриби з цибулею та морквою та частину грибів, які нарізали, перемішуємо. Підлива готова!

Важливо: не підсмажуйте до коричневого кольору, бо тоді підлива буде гірчити.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ