Ми у Facebook
18.12.2023, 17:00

Як приготувати смачний плов за короткий час: неймовірно смачний рецепт від бабусі

Плов - це страва, яка завжди асоціюється з особливим ароматом, багатством смаків і затишком.
І хоча приготування традиційного плову може зайняти багато годин, інколи хочеться насолодитися цим чудовим блюдом, не витрачаючи на його готування цілий день. Саме тут на допомогу приходить рецепт від наших бабусь - який дозволяє приготувати смачний плов за короткий час.

Інгредієнти:

1 кг рису
500 г м'яса (яловичина, курка чи баранина - за вашим вибором)
2-3 цибулі
3-4 моркви
1-2 перці
4-5 ст. ложок рослинного масла
Солі, перцю, куркуми за смаком
Вода
Інструкція:

Підготовка інгредієнтів:

М'ясо нарізати на невеликі кубики.
Цибулю нашаткувати.
Моркву і перець очистити і нарізати соломкою.
Обсмаження м'яса:

Розігріти рослинне масло в глибокій каструлі.
Обсмажити м'ясо до золотистого кольору.
Додавання овочів:

Додати цибулю та обсмажити її до м'якості.
Додати моркву і перець, продовжувати обсмажувати, поки овочі не стануть м'якими.
Додавання рису:

Додати рис, перемішати з м'ясом і овочами.
Злити воду від рису.
Приправи та варіння:

Додати сіль, перець, куркуму за смаком.
Залити гарячою водою так, щоб вона покривала рис і м'ясо.
Дати закипіти, а потім погасити вогонь.
Парування:

Відкрити кришку і залишити плов на мінімальному вогні ще 15-20 хвилин, дозволяючи йому добре пропаритися.
Подавання:

Плов готовий! Подавати його можна гарячим, прикрашеним зеленню або свіжими травами.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини