Ми у Facebook
18.12.2023, 17:13

Спортивно-ветеранський форум відбувся на Рівненщині

16 грудня у Дія.Бізнес в Рівному в рамках першого спортивно-ветеранського форуму презентували мобільний додаток TRENVET - мобільний фітнес-додаток, що пропонує ветеранам та військовослужбовцям можливість знайти тренера та отримати безкоштовну спортивну реабілітацію.


На Рівненщині усі державні послуги для ветеранів та різні види допомог стають комплексними. Загалом 18 органів центральної влади дотичні до ветеранської політики.



«Головну роботу сьогодні виконують наші воїни на фронті. А наше завдання - забезпечити достойну підтримку та умови для тих, хто повертається додому. Ніхто не є байдужим, коли мова йде про ветеранів», - сказав в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.



Серед спікерів заходу був - володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк, який презентував досвід спортивно-ветеранської роботи в регіонах України.

- Для нас надзвичайно важливо, щоб захисники, повертаючись з фронту відчували нашу підтримку. Тому зараз по усій Україні ми комплексно підходимо до вирішення цього питання, - зазначив Василь Вірастюк.

Під час заходу презентували можливості реінтеграції для захисників і членів їхніх сімей на Рівненщині, зокрема у сферах медичної та фізкультурно-спортивної реабілітації.

- Під час форуму відбулося три панельні дискусії: "Ветеранська політика Рівненщини", "Досвід спортивно-ветеранської роботи в регіонах України" та "Тренувально-реабілітаційна робота з ветеранами". Було дуже багато цікавої та корисної інформації, - говорить співорганізатор заходу та депутат Рівненської обласної ради Юрій Ліпський. - Спікери детально розкривали кожне питання, використовуючи набутий досвід. Дякую за допомогу в підготовці форуму великій команді однодумців.

Серед спікерів заходу був і Олексій Яницький, співзасновник СП «Сила». На базі якого тривалий час проходять реабілітацію наші захисники.



- Один з напрямків, який ми активно розвиваємо- це спортивна реабілітація. Мова йде про те, що усі військові, які втратили кінцівки під час війни можуть проходити на базі СИЛИ спортивну реабілітацію абсолютно безкоштовно. Тренери вже мають напрацювання у цій сфері та завжди готові допомогти військовим.Зрозуміло, що в таких випадках наші тренери працюють не тільки за своїм основним призначенням. А і стають психологами для військових. Ми переконані, що коли людина чимось займається, в тому числі і фізичними навантаженнями, то вона краще повертається знову в соціум, їй легше соціалізуватися та пристосуватися до життя у нових реаліях сьогодення, - розповідає співзасновник Спортивного простору СИЛА Олексій Яницький.



Також обговорили напрямки для реалізації себе у суспільстві шляхом отримання нових професій та компетентностей для започаткування або розвитку власної справи за підтримки державних програм.

Крім цього, під час форуму відбулось підписання меморандуму про співпрацю між Рівненською ОДА та Федерацією стронгменів України.

У межах заходу представили мобільний додаток для ветеранів війни «TRENVET», розроблений громадськими організаціями «Федерація стронгмену України» та «Звитяга Нескорених» за підтримки Українського ветеранського фонду.



- Ці люди роблять подвиг і жертвують власним життям та здоров’ям заради нашого мирного сьогодення. Тому це найменше, що ми можемо робити – підтримати їх, - додає співзасновник Спортивного простору СИЛА Володимир Зленко. – Ми маємо класну базу, яка точно стане в пригоді для кращого відновлення наших мужніх захисників.

Нагадаємо, що на базі СП Сила Метью Паркер - ветеран, який служив в армії США, навчав реабілітації ветеранів війни, тренерів Сили. Тим самим тут поєднана матеріальна база та знання тренерів.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

17.09, 09:10 Цікаве дозвілля у Рівному : Куди піти 17-22 вересня

17.09, 08:00 Щирі вітання до свята Віри, Надії, Любові та Софії: зворушливі слова

17.09, 07:37 Тимчасове відключення газу на Рівненщині: важлива інформація для споживачів

16.09, 20:45 На 87-му році життя пішов у вічність видатний дитячий хірург-уролог Федір Поліщук

16.09, 20:08 У Рівному під час виклику про домашнє насильство поліція вилучила у чоловіка наркотики

16.09, 19:24 На Рівненщині через несправність очисних споруд забруднено річку Стир

16.09, 19:06 Фейкові листи від імені ДСНС про ракетний обстріл Рівненської АЕС

16.09, 18:32 Рівненські фристайлісти здобули золото та бронзу на міжнародному турнірі

16.09, 18:03 Житель Рівненського району проведе два місяці у СІЗО за підозрою у зґвалтуванні односельця

16.09, 17:40 Мобільні бригади медиків вакцинують працівників установ Рівного на робочих місцях