Страви на Святвечір: Що робити із залишками куті
Однак, кутю не можна викидати, оскільки вона символізує повагу та пам'ять про померлих. Зазвичай її передають курям чи іншим домашнім тваринам, вважаючи, що це додасть їм здоров'я.
Якщо вам немає можливості поділитися кутею з тваринами, є альтернативи. Наприклад, ви можете винести кутю бездомним тваринам чи навіть залишити її для птахів.
Неспожиту кутю можна зберігати у холодильнику до 5 днів, враховуючи при цьому інгредієнти, які ви використовували. Проте, найкраще вживати її протягом перших двох днів.
Інша цікава ідея використання залишків куті - додавати її у тісто для випікання коржиків. Однак, слід враховувати, що Різдво приносить багато інших страв, тому вирішення про випікання коржиків залишається на ваш розсуд.
Важливо також зазначити, що якщо під час приготування крупа для куті підгорить і стане непридатною до вживання, то викидати її не вважається гріхом.
І, на завершення, варто зауважити, що інші 11 страв Святвечора не мають такого обрядового значення, як кутя. Таким чином, якщо вони зіпсувались, їх можна просто викинути без відчуття гріха.

споживач, кутя, Святвечір, не можна викидати, що робити, крупа
Щирі вибачення та імпульсивність: астропрогноз на 26 червня

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 142
Що таке фунгіцид і як він працює: простими словами про складне

Борошнистий наліт на листі, плями на плодах, некроз, пагони, що засихають - це ознаки ураження рослин грибками. Вони можуть знищити значну частину врожаю, якщо вчасно не вжити захисних заходів. Рішення є, і воно давно перевірено на практиці – фунгіциди, препарати, які ефективно борються із грибковими захворюваннями рослин.
переглядів: 117
Смачна вечеря: готуємо крильця в гірчично-медовому соусі

Ця частина курки зазвичай не користується великою популярністю, але якщо хоч раз приготувати крильця за нашим рецептом, то це блюдо може надовго стати одним з улюблених.
переглядів: 249
Сезон комах-паразитів: як вберегти себе від кліщів?

Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та літо. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань.
переглядів: 236
Домашній кетчуп з кабачків: Корисна та смачна альтернатива звичним соусам

Шукаєте нові смакові відчуття та корисні альтернативи звичним продуктам? Приготуйте домашній кетчуп з кабачків! Цей соус є чудовим доповненням до перекусів, бутербродів, ковбас і навіть пасти. А ще це ідеальний варіант для зимових запасів.
переглядів: 278