Ми у Facebook
26.12.2023, 14:44

Рашисти почали шукати "батька" Масяні

фото з prm.ua.

МВС Росії оголосило у розшук творця мультсеріалу "Масяня" Олега Куваєва. Однак, "доблесні" російські правоохоронці не змогли пояснити, за якою статтею розшукують мультиплікатора. До того ж, Куваєв з 2006 року живе в Ізраїлі.
У п'ятницю минулого тижня Мін'юст Росії визнав творця "Масяні" так званим іноагентом. На сайті відомства зазначається, що мультиплікатор виступав проти спеціальної військової операції – так російська влада називає війну Росії проти України.


svoboda.org
svoboda.org


У жовтні стало відомо, що проти Куваєва порушено кримінальну справу за статтею про публічні заклики до діяльності, спрямованої проти безпеки держави. Подробиці справи не повідомлялися, але в телеграм-каналах з'являлася інформація про те, що приводом для справи став 169 епізод "Масяні", в якому головна героїня пропонує російським солдатам здаватися в полон.

Відомо, що початку повномасштабного вторгення Росії на Україну Куваєв випустив кілька антивоєнних серій "Масяні". У березні 2022 року Роскомнагляд заблокував сайт із фільмом Куваєва через "дискредитацію збройних сил" Росії.

Про це повідомляє Радіо.Свобода.

Нагадаємо, москва посилила репресії проти українців. Рашисти замість Святого Миколая [url]привели[/url] дітям Киш Бабая





На правах реклами