Ми у Facebook
06.01.2024, 22:30

Як приготувати голубці: неймовірно смачний рецепт від бабусі

Українська кухня багата на традиційні страви, які передаються з покоління в покоління. Однією з таких улюблених страв є голубці. Ця страва не лише вражає своєю смаковою насиченістю, але і приносить в дім атмосферу затишку та тепла, особливо, якщо готується за неперевершеним рецептом від бабусі.
Інгредієнти:

1 капуста (середнього розміру)
500 г мінced м'ясо (суміш свинини та яловичини)
1 склянка рису
1 цибуля (ситно нарізана)
2 моркви (терті)
2 ст. ложки томатного пюре
2 ст. ложки рослинного масла
Сіль та перець за смаком
1 літер томатного соку (для залиття голубців)
Лавровий лист

Інструкція:

Підготовка інгредієнтів:
Почніть з того, щоб обробити капусту. Відібрані листя капусти загальте в окропі та відваріть декілька хвилин, щоб вони стали м'якими та гнучкими. Окрім того, миючи рис і підготовте овочі.

Начинка:
У мисці змішайте м'ясо, рис, цибулю та терту моркву. Додайте томатне пюре, сіль, перець і добре перемішайте. Це буде ваша начинка для голубців.

Формування голубців:
Візьміть відварені листя капусти та розкладіть на них порції начинки. Згорніть листя у вигляді рулетів, створюючи голубці.

Приготування томатного соусу:
На сковорідці розігрійте рослинне масло, додайте томатний сік, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Доведіть до кипіння, а потім зменште вогонь.

Запікання:
Розкладіть голубці в каструлю чи глиняний горщик. Залейте їх томатним соусом. Закрийте кришкою і готуйте на малому вогні протягом 1-1,5 години, поки голубці стануть м'якими.

Подача:
Подаємо голубці гарячими, политими томатним соусом, і, за бажанням, прикрашаємо зеленню.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ