Ми у Facebook
09.01.2024, 09:35

Новий тренер рівненського “Кардиналу” розпочав роботу із поразки

Футзальний клуб “Кардинал-Рівне” віднедавна очолює новий тренер Євген Ланко. Проте кардинально змінити гру та переважити шальки терезів на власну користь рівнянам поки що не вдалося.
Рівненський футзальний клуб “Кардинал” нещодавно залишився без головного тренера. Олександр Бондар попросив у президента клубу про відставку. Володимир Валявка зізнається, не очікував такого рішення, адже домовлялися із Бондарем про роботу упродовж сезону. Та й сам Олександр непросто тренував команду, а й був її незамінною складовою на полі.

“Він іще чимало міг би дати команді, молодим гравцям. Але у нього самого зникла мотивація. Не знаю з чим це пов’язано, але мені дуже шкода, що так сталося,” - відзначив Володимир Валявка.

Сам Олександр Бондар зауважував, що думки про те, щоб залишити команду були ще по завершенню попереднього сезону.




“Я сподівався, що після такого вдалого минулого сезону мені і гравцям буде набагато легше в психологічному і емоційному плані, вже не буде того тиску, який був у попередні роки. Адже і президент, і вболівальники – надто довго чекали на медалі і, тим більше, на Кубок України. На жаль, цього не сталося. Не знаю, як гравцям, але мені цього сезону набагато важче: і морально, і психологічно. Після невдалих матчів на початку сезону, причиною яких я вважаю емоційне виснаження гравців і велику кількість травм, які стали наслідками попереднього сезону – я мав зустріч з президентом клубу. Повідомив йому, що потрібно щось змінювати і запропонував ще тоді змінити тренера. Тоді ми прийшли до рішення, що треба перетерпіти і все буде гаразд. Однак, як показав час, змін не сталося і ми перестали бути тією командою, що перемагала усіх наприкінці попереднього сезону. Принцип «перемагає команда – гравці молодці, а коли команда програє – поганий тренер» – ніхто не відміняв. Тож єдиним правильним рішенням у ситуації, що склалася було залишити команду,” - розповів екс-тренер рівнян.

Після розставання з тренером команді треба було рухатись далі. Шукати нового тренера вирішили серед своїх. Розглядати три варіанти: Олександр Басіч, Євген Ланко та Павло Дармовіс. Тобто, каже президент клубу, практика із граючим тренером себе виправдала, тож вирішили дати шанс Євгену Ланку. Допомагає йому іще один гравець кардиналу — Михайло Волянюк.



“Я не думав, що стану тренером, більше ставив на інших хлопців, які значно довше в команді. Але коли запропонували — погодився, хоч із професійним клубом раніше не працював, тренував лише аматорські команди. Хоча не спробувати, це мабуть, було б не правильно. Адже мені не 25 і не 30, тож рано чи пізно став би вибір: або закінчувати зі спортом, або шукати своє майбутнє у футзалі. Я хочу залишатися,” - розповів Євген Ланко.

І поки колишній тренер Олександр Бондар готується продовжити ігрову кар’єру у польському футзалі, новий тренер “Кардиналу”, який працює із приставкою в.о., планує переформатувати команду, змінити стиль гри, роблячи акцент на атакувальний футзал та високий пресинг. Та це лише плани, на реалізацію яких потрібен час. Поки ж — потрібно відігравати чимало перенесених матчів.

Перший же суперник для нового тренерського штабу рівнян відразу прогнозувався не простий — це чинний чемпіон України з футзалу — столичний “Хіт”. Та дива не сталося, з певними труднощами, але київський колектив здолав рівнян. Рахунок матчу 4:2. Наступна гра чекає на “Кардинал-Рівне” проти того ж суперника вже завтра, 9 січня.








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ