Ми у Facebook
10.01.2024, 19:35

Як прибрати терпкість хурми: перевіряємо лайфхаки

Терпка хурма спричиняє певний дискомфорт у порожнині рота. В'язкий фрукт викликає сухість та ніби оніміння. А все тому, що у не дуже стиглих плодів високий вміст дубильних речовин у шкірці та насінні.
У міру дозрівання плода ці речовини розщеплюються, завдяки чому хурма стає солодшою.

Як же самостійно прибрати терпкість хурми, якщо вона ще не дозріла?

Існує 5 дієвих методів, які здатні зробити плід солодким. Використовуючи один із них, ви отримаєте смачну хурму, що не викличе у вас неприємного в'яжучого відчуття у роті. Тому пускати ягоду на джем чи варення вам не доведеться.

5 способів самостійно прибрати терпкість хурми

Природне дозрівання
За наявності часу та терпіння ви можете вдатися до цього простого методу. Залишіть в'яжучу хурму за кімнатної температури. Нехай вона дозріє природним шляхом, у результаті пройде розщеплення дубильних речовин. Вся терпкість плода пропаде.

Прискорення процесу дозрівання
Якщо ви хочете почати ласувати хурмою швидше, візьміть пару яблук. Помістіть їх у поліетиленовий або паперовий пакет з терпкими плодами. Добре його закрийте або щільно зав'яжіть. Завдяки тому, що яблука виділяють газ етилен, що сприяє швидкому дозріванню плодів, через кілька днів хурма стане солодкою.

Використання гарячої води
Для розщеплення дубильних речовин, які у плоді, можна зробити таке. Доведіть воду до кипіння. Заберіть її з плити. Потім зануріть у киплячу воду в'яжучу хурму. Через 10 секунд дістаньте її та дайте повністю охолонути.

Застосування лимонного соку
Забрати терпкість хурми можна і за допомогою цитрусу. Розріжте плід на шматочки. Потім натріть їх свіжим лимонним соком, який допоможе нейтралізувати дубильні речовини. Залиште ягоду на 15–20 хвилин за кімнатної температури. Готово!

Використання морозильної камери

Холод також допомагає зробити хурму солодшою. Помістіть плід на 3-4 години на морозильну камеру. Потім дістаньте його. Розморожена ягода не матиме неприємного післясмаку.

Використовуйте один з цих методів, щоб позбавитися терпкості хурми. А також пам'ятайте, що її слід зберігати при кімнатній температурі, а не в холодильнику, низька температура в якому не дозрітиме плоду. До речі, щоб вам не довелося чекати, поки хурма стане солодкою, радимо вибирати в магазині не яскраво-жовтогарячі ягоди, а трохи бліді. Саме вони мають більш м'яку текстуру, що вказує на те, що плід стиглий і не терпкий.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ