Ми у Facebook
12.01.2024, 17:40

Процедура отримання статусу УБД добровольцями

Міністерство у справах ветеранів України роз'яснило процедуру отримання статусу УБД для добровольців, які брали участь у захисті країни в період від 24 лютого до 25 березня 2022 року в самостійних або добровольчих формуваннях у співпраці з ЗСУ, МВС, ДПСУ, СБУ та іншими структурами.
Для отримання статусу УБД доброволець повинен подати заяву до міжвідомчої комісії, утвореної Міністерством у справах ветеранів, разом із довідкою від командира військової частини, з якою він чи вона брав участь у захисті держави.

Якщо довідки немає, треба надати нотаріально завірені свідчення про участь в бойових діях, які мають бути підписані трьома або більше свідками серед військовослужбовців, які вже мають статус УБД, з обов'язковим включенням командира підрозділу серед них.

Для добровольців без довідки, але з отриманими пораненнями, що призвели до неможливості продовження служби, необхідно подати:

Нотаріально завірені свідчення від трьох або більше військовослужбовців із статусом УБД, що підтверджують участь у захисті України.
Медичні документи, що підтверджують наслідки поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час бойових дій.





На правах реклами