Ми у Facebook
30.01.2024, 21:00

Отримати довідку про доходи можна онлайн: як це зробити?

Мешканці Рівненщини можуть отримати довідку про доходи не виходячи з дому. Для цього потрібно мати комп'ютер (ноутбук) або смартфон. Всього кілька простих кроків і довідка надійде вам в електронному форматі.
Без черг та квестів держустановами отримати довідку можна подавши запит на порталі Дія або у мобільному застосунку.

Отримати дану послугу може будь-який громадянин України старше 18 років.

Як отримати послугу:
1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID.
2. Оберіть період, за який хочете отримати інформацію.
3. Надішліть запит.
4. Очікуйте повідомлення про готовність довідки на електронну адресу. Його також можна знайти в кабінеті громадянина на порталі Дія, у розділі “Зверніть увагу”.

Ви можете завантажити довідку в розділі "Документи" у своєму кабінеті громадянина.

Довідка формується до 30 хвилин. Дія перевірить ваші дані, після цього ви отримаєте сповіщення про готовність документа.

Для отримання довідки про доходи, необхідно увійти в особистий кабінет на вебпорталі ДПС України за адресою https://tax.gov.ua або перейшовши за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua.

Авторизація в особистому кабінеті здійснюється після електронної ідентифікації за допомогою кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua.

Після авторизації у розділі "ЕК для громадян" обирається вкладка "Запит про суми виплачених доходів". У формі Запиту (F1301803) заповнюються всі реквізити, підписується особистим ключем, зберігається та відправляється запит.

Після обробки запиту до особистого Електронного кабінету надходить "Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків", яку отримувач може переглянути, завантажити або роздрукувати.

Цією послугою можуть скористатися всі громадяни, а також державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Також новий електронний сервіс під назвою "Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді, засвідчених кваліфікованою електронною печаткою ДПС" впровадили у ДПС .





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ