Ми у Facebook
02.02.2024, 22:05

Дві студентки Острозької академії вчитимуться в Шотландії

Двоє студенток Національного університету "Острозька академія" проведуть цілий семестр навчання у Шотландії. Стало це можливо завдяки налагодженій співпраці та тісній взаємодії з шотланськими партнерами.
У рамках ініціативи TWINNING та за сприяння Cormack Consultancy Group, Національний університет "Острозька академія" встановив ефективне партнерство зі шотландським Університетом Сент-Ендрюс. І в цій співпраці вже є реальні результати, так двоє студенток університету проведуть семестр навчання за кордоном.

Мова йде про студентку 4-го курсу за спеціальністю "Українська мова та література" Альону Пиліпаку та студентку 3-го курсу зі спеціальності "Комп'ютерні науки" Ярину Лайтер. Саме вони пройшли конкурсний відбір та отримали можливість взяти участь у програмі семестрового навчання в Університеті Сент-Ендрюса впродовж другого семестру 2023-2024 навчального року, який вже розпочався.

Мета програми полягає в підтримці України, викладачів та студентів у період війни та агресії Росії, а також в установленні ефективних партнерств між українськими та британськими вишами. Саме в рамках програми дівчатам пощастило отримати новий досвід і поділитися ним в перспективі.



Помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу, професор Едуард Балашов щиро вдячний за підтримку партнерському університету Сент-Ендрюса, який нещодавно посів перше місце в рейтингах газет "The Times" та "Guardian" University Guide 2024, випереджаючи навіть Оксфорд і Кембридж. Тим самим для студенток з Острозької академії - це можливість навчатися в одному з кращих університетів світу.

"Віримо, що це буде захоплюючою пригодою та надзвичайно корисним досвідом для їхнього особистого й професійного зростання. Отримані знання вони зможуть успішно використовувати на благо рідного вишу та України в цілому", - наголосив Едуард Балашов.



Ярина Лайтер, студентка комп'ютерних наук напередодні поїздки поділилася своїми очікуваннями від обміну: "Цей обмін - честь представляти Острозьку академію на міжнародній арені. Я вважаю, що це ще одна можливість показати світу різноманіття та потужний розвиток України. Ця подорож дозволить мені отримати нові знання, ознайомитися зі світом інформаційних технологій в Шотландії та надихнути на подальший розвиток".




А студентка 4-го курсу за спеціальністю "Українська мова та література" Альона Пиліпака вже з Шотландії розповіла про те, що українська філологія робитиме в Шотландії.

В Острозькій академії такого комплексу меншовартості немає. тут дають можливості всім, а от хто буде їх «хапати» – це вже інше питання.
і це не про одну можливість, і не дві, їх багато, треба тільки відгукуватися.

унікальна можливість семестрового навчання за обміном в університеті Сент-Ендрюса. дивно, але я часто кажу: о, це як в Острозі, і тут як Острог, а в ОА тут ліпше 😅. тут шумно, коли в невеликому містечку є студенти (як в Острозі). тут багато історії (і знову як в Острозі). тут найстаріший університет Шотландії й третій за часом заснування у Великій Британії (тоді ж Острозька академія перший ЗВО у Східній Європі), і ще багато-багато всього. пишаюся казати, що я навчаюся на українській філології й в Острозькій академії. мало що кажуть із такою гордістю. але можу, і хочу.
шукаю можливості вивчати не лише вивчати іноземну літературу, а й аналізувати та озвучувати думки українських літературознавців.
ціную українську спільноту, а особливо Вікторію, яка вчить української мови з «корівками» та «шаленими бджілками» шотландців.

ціную можливість і присутність у такому по-справжньому особливому місці.
завжди своє ношу з собою, і це далеко не про речі.




Вітаємо дівчат, щиро бажаємо гарного навчання та зичимо привезти цікаві ідеї та проекти до України та рідного університету.





На правах реклами