Ми у Facebook
02.02.2024, 13:19

На Рівненщині правоохоронці викрили ще один канал втечі ухилянтів

Під проводом Рівненської обласної прокуратури було розкрито групу осіб, які організували нелегальний переміщення людей через кордон України в умовах воєнного стану.
Правоохоронці успішно припинили діяльність ще одного каналу, призначеного для незаконного втікання осіб до Європи.

Четверо мешканців Рівненщини виявилися ініціаторами цієї схеми. Один із них є директором підприємства, яке надає послуги з міжнародних пасажирських перевезень та має доступ до Інформаційної системи "Шлях".

Зловмисники визначали молодших за віком чоловіків для мобілізації, додавали їхні дані до системи, виглядаючи як водії підприємства, і забезпечували детальні консультації з щодо перетину кордону.

Втечі відбувалися на мікроавтобусах фірми, які направлялися на різні пункти пропуску, а транспортні засоби залишались в певних місцях на території Польщі.

За надані послуги зловмисники стягували до 1000 доларів США з кожної особи. Наразі вже встановлено 8 військовозобов’язаних, які незаконно виїхали за межі України через цю фірму.

Всім чотирьом підозрюваним було оголошено про підозру, і вжито запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини