Ми у Facebook
06.02.2024, 16:03

Зливали дані про роботу Рівненської та Хмельницької атомок: в Україні викрили агентурну мережу ФСБ

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила впливову агентурну мережу військової контррозвідки ФСБ, що діяла на території України. Після проведення складної спецоперації, яка охопила різні області, було затримано п'ятьох учасників цієї ворожої групи.
Серед них - колишні працівники Головного управління розвідки Міністерства оборони та Служби зовнішньої розвідки України, а також працівник обласного управління СБУ.

Про це інформує пресслужба СБУ у Telegram

Ці особи підтримували зв'язок з одним куратором з ФСБ, який наразі перебуває в тимчасово окупованому Криму. Завданням агентурної мережі було передача розвідданих про українські військові сили та стратегічно важливі енергетичні об'єкти Російській Федерації.

За даними слідства, колишній працівник зовнішньої розвідки був завербований ФСБ ще до початку повномасштабного вторгнення. З того часу він надавав інформацію про розташування українських військових, а після 24 лютого 2022 року - про маршрути постачання іноземного озброєння в Україну.

Також цей агент передавав ФСБ конфіденційні дані про системи безпеки і особливості роботи Рівненської та Хмельницької атомних електростанцій.

Щоб уникнути виявлення, фігурант використовував інших осіб для передачі інформації ФСБ, які виїзджали за кордон як волонтери і безпосередньо звітували резиденту ворожої спецслужби.

Особливо цінні дані він передавав через контрабандистів з прикордонних районів України, використовуючи флешки для цього.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ