Ми у Facebook
13.02.2024, 22:29

Екс-нардепу, родом з Рінвенщини, оголосили про підозру: як він зреагував

Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Служба безпеки України оголосили підозру екс-нардепу Сергію Пашинському, який народився на Рівненщині.
Крім того, окрім Пашинського, підозру отримали ще четверо людей та бізнес-партнер нардепа.

ЗА ЩО ОГОЛОШЕНО ПІДОЗРУ

Завдяки спеціалістам Державної аудиторської служби України встановлено, що внаслідок цих оборудок, які були здійснені у 2014-2017 роках, держбюджету було завдано збитків на майже 1 млрд гривень. Підозра була оголошена за ст.ст.191 та 255 Кримінального кодексу України.

У 2014 році держава конфіскувала майже 100 тис т нафтопродуктів у структур Сергія Курченка – олігарха часів Януковича, який утік з України до РФ. Як встановило слідство, за допомогою політичного лобі екснардепа ці нафтопродукти передали для реалізації профільному держпідприємству, щоб наповнити держбюджет. На той час це держпідприємство очолювали керівники, які були підконтрольні бізнес-партнеру Пашинського.

За вказівкою фігурантів справи посадовці цього держпідприємства сприяли продажу майже 100 тис т нафтопродуктів за суттєво заниженими цінами групі компаній, власником якої був бізнес-партнер ексдепутата. За даними слідства, далі ці нафтопродукти реалізовувались на заправках цієї групи компаній та в інших мережевих АЗС, а отриманий дохід концентрувався у бенефіціарів схеми.



ЯК ВІДРЕАГУВАВ САМ ПАШИНСЬКИЙ

На своїй сторінці у фейсбук екс-нардеп прокоментував ситуацію, що склалася таким чином:

Зранку СБУ та НАБУ завітало з обшуком до мого помешкання. Справа щодо передачі «палива Курченка», а насправді палива кремлівської "Роснефті", державі - за часів мародерства Януковича цей олігарх наживися активами на сотні мільйонів доларів, в тому числі майже 100 тисячами тонн нафтопродуктів, які у 2014-ому році вдалося передати державним нафтовим операторам.

У 2015-ому році, як народний депутат України, я звернувся Президента України з проханням покрити дефіцит палива ЗСУ паливом "Роснефті", що дуже сильно тоді розізлило спонсорів Януковича та їх російських кураторів. Через свою агентуру росіяни тоді, 10 років тому, домоглися відкриття кримінального провадження №32014100070000038 від 08.05.2014. Саме на підставі цього 10-річного провадження в мене і проводяться обшуки.

Лише декілька тижнів тому «слєдком росії» звинуватив мене в початку АТО у 2014-ому році. І от зараз дивна синхронізація з боку українських слідчих… Шановні, якщо вже вирішили копнути у той період і дослідити, як я ще допоміг з передачею активів Януковича державі та ЗСУ, то зверніть увагу на спецконфіскацію сотень мільйонів доларів у бюджет.

З березня 2022-го я очолюю Національну асоціацію підприємств оборонної промисловості України. Мене не треба шукати чи обшукувати - за цей час я жодного разу не покидав Україну. Підприємства-учасники Асоціації виробляють безпілотники, артилерію, бронетехніку, боєприпаси, станції РЕБ та РЛС. Кожного дня ми переживаємо загибелі близьких, російські бомбардування, аудити ДАСУ. Як Голова Асоціації і координатор багатьох оборонних програм, в мене лише прохання до слідчих - не відволікайте мене Курченком, будь ласка.
UPD: Інформація про підозру - фейк! Дуже цікаво, з іншого боку, яким чином анонімні телеграм-канали дізнаються про слідчі дії правоохоронців.




ЗВ'ЯЗОК ПАШИНСЬКОГО З РІВНЕНЩИНОЮ

Пашинський Сергій Володимирович
Народний депутат ВР України V, VI, VII, VIII (2014 р.) скликань. Заступник голови фракції ПП «Народний фронт» (з 2014 р.). Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони (з грудня 2014 р.).

Народився 14 жовтня 1966 року в с. Зірне Рівненської області. Він є вихідцем саме з нашої області.

Використані матеріали - https://glavcom.ua/





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ