Ми у Facebook
16.02.2024, 09:00

Водопілля на Рівненщині: Чи готова область до весняної повені

Фото ілюстративне

На півночі Рівненщині через часті опади у річках Стир та Горинь збільшився рівень води, вони вийшли на заплави.
В області готуються до водопілля, гідрологічну ситуацію моніторять.

Про це повідомив заступник директора Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОДА Віталій Демидов в етері Українське радіо Рівне та розповів, яка наразі ситуація в області.

За інформацією Віталія Демидова, в області проводять гідрологічне спостереження на восьми гідропостах:

"На сьогодні на гідропостах області переважає ріст рівнів води до 4 см за добу. За орієнтовним прогнозом на лютий та березень, опади очікуються в межах норми, середня температура повітря буде на 1,5-2º вище за кліматичну норму".

Річки Рівненщини, які вийшли на заплаву станом на лютий:

- річка Горинь, гідропост Дубровиця — 21 см до рівня підтоплення;
- річка Стир, гідропост Млинок — 53 см до рівня підтоплення.

Щоб запобігти весняній повені та паводків в області створили 28 аварійних бригад та забезпечили 81 одиницею техніки: екскаватори, бульдозери, автокрани та самоскиди. Також для відкачування води працює 40 насосних станцій, заготовлений щебінь, пісок, мішки.

"Рівненщина, як і більшість областей західного і північного регіону, багата на поверхневі води. Особливості живлення річок викликають часті підйоми рівнів води. В області функціонує потужний водогосподарсько-меліоративний комплекс. Він забезпечує захист 46 населених пунктів, у яких проживає майже 35 тисяч людей", — розповів Віталій Демидов.





На правах реклами