Просто, смачно, швидко: готуємо пиріг з тіста філо зі шпинатом та сиром
Взявши листи філо, ви зможете всього за півгодини приготувати розкішний пиріг зі шпинатом і сиром. Потім вам залишиться лише дочекатися його із духовки.
Якщо в процесі приготування тісто трохи підсохне або порветься, панікувати не потрібно. Просто щедріше змастіть листи вершковим маслом. Тоді ви отримаєте рум'яну і дуже шаруватий домашню випічку.
Як приготувати сирний пиріг зі шпинатом і сиром
Велика кількість начинки може спершу налякати вас. Однак пам'ятайте, що під час випікання вона значно зменшиться у розмірі, оскільки осяде. Важливо лише її не пересолити. Якщо ви берете такий сир як фета, бринза або сулугуні, будьте обережні з кількістю солі.
Складові:
- Тісто філо 500 г
- Шпинат 500 г
- Сир фета 500 г
- Зелена цибуля 100 г
- Кріп 0,5 пуч.
- Петрушка 0,5 пуч.
- Яйця 6 шт.
- Вершкове масло 200 г
- Сіль за смаком
Приготування
Приготуйте начинку. Ретельно промийте шпинат під проточною водою. Обсушити його. Наріжте шпинат великими шматочками. Промийте петрушку та кріп. Дрібно їх наріжте.
Також візьміть зелену цибулю. Подрібніть його. Візьміть фету. Подрібніть її вилкою. В окремій мисці збийте яйця. Влийте отриману суміш до зелені та сиру. За потреби додайте трохи солі. Поперчіть все. Добре перемішайте інгредієнти.
Розтопіть вершкове масло. Змастіть їм дно та боки форми для випікання. Викладіть до 5 аркушів тіста філо так, щоб його краї звисали. Змастіть їх розтопленим вершковим маслом.
Зверху викладіть третину загальної кількості начинки. Розрівняйте її. Потім знову помістіть кілька аркушів тіста, не забуваючи промазувати їх олією. Викладіть ще одну частину начинки.
Далі знову помістіть кілька аркушів тесту. Чергуйте таким чином шари. Накрийте пиріг краями тіста філо. Змастіть все вершковим маслом.
Зробіть надрізи на пирозі у вигляді квадратиків, але не доходьте до дна форми. Відправте його в розігріту до 190 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Розрізавши закусочний пиріг на квадратики перед випіканням, ви спростите собі процес поділу готової страви на порційні шматочки. Гаряча, повністю остигла або тепла - ця випічка хороша в будь-якому вигляді.

Пиріг зі шпинатом та сиром, пиріг з тіста філо, прості рецепти, пиріг, випічка
У Рівному 12 травня проведуть безкоштовні огляди шкіри для профілактики меланоми

Рівненський обласний шкірно-венерологічний диспансер запрошує мешканців та гостей міста на безкоштовні огляди шкіри, які відбудуться у неділю, 12 травня. Акція приурочена до Дня діагностики меланоми та проводиться в рамках європейської програми EUROMELANOMA.
переглядів: 148
В Україні відсьогодні продаватимуть бензин з додаванням спирту: що це означає для водіїв та цін

З 1 травня 2025 року на всіх автозаправних станціях України набувають чинності нові правила щодо складу бензину. Відтепер пальне, що реалізується, обов'язково повинно містити 5% біоетанолу – спирту, отриманого з біологічної сировини.
переглядів: 175
Повний гід із вибору камери від фотошколи Зелений Квадрат
Купівля першої або нової камери — завдання не з простих. Хтось шукає інструмент для творчості, хтось — для роботи, а дехто — просто хоче «щось нормальне, аби знімало красиво». Але що означає «нормальне»? Яку роль відіграють мегапікселі? Яка матриця підійде саме для нічної зйомки? Чи варто гнатися за брендом?
переглядів: 177
Підбираємо колір фарби для авто: головні нюанси

Пошкодження кузова часто призводить до того, що втрачає свій колір і фарба. Може здатися, що це дрібниця, але часом підібрати потрібний відтінок і повернути ідеальний стан авто виявляється непросто. Навіть незначне відхилення у кольорі зробить нове покриття помітним.
переглядів: 125
Маринад для курячих гомілок: 3 секрети соковитого м'яса

Запечені курячі ніжки – це завжди чудовий вибір для трапези. Ключовий момент – це маринад, який використовується для курки. Маринад для гомілок – ідеальний помічник, коли потрібно приготувати щось оперативне і неймовірно апетитне
переглядів: 289