Ми у Facebook
18.02.2024, 13:34

Просто, смачно, швидко: готуємо пиріг з тіста філо зі шпинатом та сиром

Готове тісто філо в замороженому вигляді продається в багатьох супермаркетах. Це шикарна основа як для солодкої, так і солоної випічки. Тісто необхідно лише дістати з морозилки за 2 години до початку приготування та залишити його на кухні у запечатаній упаковці (так воно не втратить вологу).
Робота з такими листами досить проста. Головне діяти дуже швидко, щоб тісто не підсохло.

Взявши листи філо, ви зможете всього за півгодини приготувати розкішний пиріг зі шпинатом і сиром. Потім вам залишиться лише дочекатися його із духовки.

Якщо в процесі приготування тісто трохи підсохне або порветься, панікувати не потрібно. Просто щедріше змастіть листи вершковим маслом. Тоді ви отримаєте рум'яну і дуже шаруватий домашню випічку.

Як приготувати сирний пиріг зі шпинатом і сиром


Велика кількість начинки може спершу налякати вас. Однак пам'ятайте, що під час випікання вона значно зменшиться у розмірі, оскільки осяде. Важливо лише її не пересолити. Якщо ви берете такий сир як фета, бринза або сулугуні, будьте обережні з кількістю солі.

Складові:
- Тісто філо 500 г
- Шпинат 500 г
- Сир фета 500 г
- Зелена цибуля 100 г
- Кріп 0,5 пуч.
- Петрушка 0,5 пуч.
- Яйця 6 шт.
- Вершкове масло 200 г
- Сіль за смаком

Приготування
Приготуйте начинку. Ретельно промийте шпинат під проточною водою. Обсушити його. Наріжте шпинат великими шматочками. Промийте петрушку та кріп. Дрібно їх наріжте.

Також візьміть зелену цибулю. Подрібніть його. Візьміть фету. Подрібніть її вилкою. В окремій мисці збийте яйця. Влийте отриману суміш до зелені та сиру. За потреби додайте трохи солі. Поперчіть все. Добре перемішайте інгредієнти.

Розтопіть вершкове масло. Змастіть їм дно та боки форми для випікання. Викладіть до 5 аркушів тіста філо так, щоб його краї звисали. Змастіть їх розтопленим вершковим маслом.

Зверху викладіть третину загальної кількості начинки. Розрівняйте її. Потім знову помістіть кілька аркушів тіста, не забуваючи промазувати їх олією. Викладіть ще одну частину начинки.
Далі знову помістіть кілька аркушів тесту. Чергуйте таким чином шари. Накрийте пиріг краями тіста філо. Змастіть все вершковим маслом.

Зробіть надрізи на пирозі у вигляді квадратиків, але не доходьте до дна форми. Відправте його в розігріту до 190 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Розрізавши закусочний пиріг на квадратики перед випіканням, ви спростите собі процес поділу готової страви на порційні шматочки. Гаряча, повністю остигла або тепла - ця випічка хороша в будь-якому вигляді.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ