Ми у Facebook
19.02.2024, 16:40

Штучний інтелект показав, яким було б Рівне у майбутньому

Все частіше нейромережі стають незамінними помічниками у повсякденному житті. Часто саме вони роблять левову частину роботи. Хоча все ж для українців штучний інтелект найчастіше – це своєрідна розвага. Наприклад, вона може допомогти зазирнути в майбутнє або ж оживити предмети, будівлі і цілі міста.
Як би виглядало рідне місто, якби воно було людиною? Таким питанням задалися і користувачі нейромережі Midjourney. Вона дозволяє створити зображення за описом або текстовими даними. Сам проект виник не так давно – лише у лютому 2022 року. Над ним працює трохи більше 10 творців. А от користуються його послугами тисячі, а то й мільйони.

Сам проєкт задумувався як творча майстерня, яка розширює способи мислення та допомагає по-новому, по-дослідницьки поглянути на досі звичні речі. І нехай малюнки не досконалі (користувачі неодноразово нарікали на невміння нейромережі зображувати руки, появу додаткових пальців чи їх неприроднє розташування), проте це вже перші кроки, які можуть цілком стати поштовхом до насправді цікавих досліджень.

Отож, що ж можуть намалювати нейромережі? Наприклад, оживити місто! За запитом користувачів штучний інтелект зобразив Рівне у вигляді жінки та чоловіка. І якщо жіночий образ має досить сумні очі (до речі, така ситуація із жіночими очима всіх українських міст), то чоловічий образ дуже натхненний та позитивний.
Як помітно: Рівне-жінка – це молода жінка з каштановим волоссям, хустинка та жакет якої нагадує панянок 20-тих років минулого століття. Хоча чимало користувачів соціальних мереж побачили в одязі елементи стилізованої української вишивки, а сам одяг нагадав сучасний світшот і куртку оверсайз. А ще рівняни провели паралелі із червоним будиночком на тлі та будівлями вулиці Шкільна…
Рівне-чоловік надзвичайно романтичний – ошатні сучасні вуса, новий погляд на вишиванку, сережки у вухах та модна зачіска… А ще чимало будівель на тлі, щоправда впізнати відразу що це саме достеменно не вийшло (принаймні у нас).



А от із історичними персонажами Рівному пощастило. Адже зображаючи українські міста в образі героїв 17 століття, лише 8 – і серед них наше – стали жінками. Решта отримали чоловічі риси.
Рівне в цьому образі – молода жінка з блідим обличчям, але надзвичайно витонченими рисами і гордим поглядом, яка позує на тлі повного місяця.



Просили нейромережу і побути дизайнером. А саме створити найкращі варіанти форми для футбольних клубів. До переліку увійшли “Колос”, “Верес”, “Минай”, “ЛНЗ”, “Металіст 1925”, “Олександрія”, “Оболонь”, “Зоря”. Ми вам покажемо, звісно, форму для рівненського «Вереса», хоч вона частково й нагадує форму італійського «Мілана» (на нашу суб’єктивну думку).



Що ж, час, напевне для найцікавішого. Як на думку штучного інтелекту виглядали б українські міста в найближчому майбутньому. В уяві нейромережі знайшлося місце і архітектурі, яка нагадує голлівудські фільми про майбутнє й іноді сучасних «горе-архітекторів», котрі добудовують до вже існуючого іще щось, і громадському транспорту – досить футуристичному, але не настільки нереальному, зважаючи на останні розробки автоіндустрії, і навіть варіанти робочого місця в офісі або ж удома, який також не далеко «втік» від сучасних реалій.





Та завершити сьогоднішню добірку хотілося б іще одним малюнком, який створила нейромережа. Саме так, на думку штучного інтелекту, виглядатиме святкування нашої Перемоги!

На жаль, поки це лише бачення нейромережі, але віримо, що зовсім скоро Україна таки переможе й гідно відсвяткує це, усім штучним інтелектам на заздрість. А поки робимо усе, аби цю перемогу наблизити, зберегти життя наших воїнів та українські міста.







На правах реклами