Ми у Facebook
23.02.2024, 15:50

Найпотужніший за сім років спалах на Сонці: Що це означає для Землі?

У ніч на 23 лютого на Сонці відбувся найпотужніший за останні сім років спалах, повідомляють фахівці. Цей подібний до інших спалахів активності став третім за останні 24 години і має клас X, що вказує на його величезну потужність.
Зараз існує висока ймовірність того, що хмари плазми, що виникли в результаті спалаху, можуть направитися до Землі, що спричинить основний удар по магнітному полю. Це може призвести до погіршення магнітного поля та спричинити негативний вплив на метеозалежних людей, зокрема, можливі головні болі.

Вчені пояснюють, що сонячний цикл триває близько 12 років, під час якого сонячна активність може змінюватися. Цей спалах, зареєстрований на Сонці, був класу X6.3, найпотужнішим і найбільшим з 2017 року. За даними Національного управління Сполучених Штатів Америки з аеронавтики та дослідження космосу (NASA), подібні явища на Сонці зафіксували ще 9 лютого.

Не дивлячись на потужність спалаху, синоптики завершують, що упродовж 23 лютого магнітних бур не передбачається, і спалах не має шкідливого впливу на людський організм. Однак це явище варто спостерігати, оскільки воно може мати вплив на роботу електронних систем та зв'язку на Землі.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ